Înscrie-te la Școală de Vară Americană în Domeniul Expertizei Sociale organizată de York College

casa mare project, scoala de vara, studenti sua, oportunitate

A. O. “Proiectul Casa Mare” în colaborare cu Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova invită studenții din Moldova să participe la a 5-a Școală de Vară Americană în Domeniul Expertizei Sociale organizată de York College, City University of New York în perioada 8 iunie – 7 iulie 2019, pentru a avea parte de o experiență unică de dezvoltare personală și profesională.

La şcoală de vară vor participa 13 studenţi din Statele Unite de la universitatea organizatoare şi 6 studenţi din Moldova, ce urmează a fi selectaţi, care timp de 4 săptămâni vor frecventa orele de teorie predate de Dl. Vadim Moldovan, doctor în social work, profesor la York College, City University of New York şi vor participa la activități în teren organizate în cadrul Centrului de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) din Chişinău și în satul Cărbuna.

Practica din Centrul de Reabilitare Vocaţională va fi orientată pe dezvoltarea modelului de antreprenoriat social prin activități creativ-artistice realizate în grup. Alt aspect al practicii de stagiere va reprezenta conceperea unui simț al comunității pentru clienții cu probleme de sănătate mintală, realizând împreună cu ei diferite activități.

Pe perioada stagiului de practică în satul Cărbuna, r-nul Ialoveni studenții moldoveni împreună cu cei din SUA nu doar vor trăi timp de două săptămâni experiența stilului de viață rural, dar, totodată, vor avea oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acestei comunități, învățând și aplicând metode de organizare comunitară, de antreprenoriat social și de abordare sistemică.

Toate activitățile în teren vor fi orientate spre organizarea și desfășurarea celei de a 2-a ediții a festivalului Taur Negru de Cărbuna, care urmează să aibă loc în august 2019.

Pentru a facilita schimbul intercultural dintre studenţii americani şi cei moldoveni, vor fi organizate excursii şi deplasări: tur cultural prin Chişinău, pe traseele turistice Semiluna de Bronz din Moldova şi o deplasare în Odessa.

Participanții din Moldova vor beneficia gratuit de tot programul școlii de vară, fiind incluse excursiile și cazarea în satul Cărbuna pe perioada activităților în teren în mediul rural.

Cerințele necesare pentru aplicare sunt:

  1. Vârsta de 18-25 de ani.
  2. Cunoașterea limbii engleze la nivelul întreținerii conversațiilor.
  3. Creativitate, entuziasm și dorința de a produce o schimbare în Moldova.

Pentru a te înscrie la şcoala de vară, trimite la adresa de email projectcasamare@gmail.com următoarea informaţie:

  1. Numele, prenumele
  2. Date de contact (email, telefon)
  3. Studiile
  4. Experienţa profesională (dacă avi)

Dacă ai întrebări, le poți trimite pe adresa de email indicată mai sus sau apelează la numărul de telefon 069874831 (Alina).

Termenul-limită de înregistrare este miercuri, 15 mai.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la „most awesome movie night” și petrece seara de vineri alături de prieteni și colegi
Next Află tehnicile principale pentru o comunicare productivă la ARTICO
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 6 =