Află traseul şi emoţiile tinerilor din comuna Pepeni în cursa pe biciclete!


biciclete

Fiind adepţii modului sănătos de viaţă, tinerii din comuna Pepeni au organizat o cursă pe biciclete, profitând din plin de timpul favorabil de afară şi bucurându-se de peisajele din jur.

Plini de energie, forţă şi cu bateriile încărcate peste măsură, cei 18 tineri au început maratonul în jurul orei 12:30. S-au adunat la stadionul din comună, păstrând distanţa socială. Au parcurs circa 9 km prin pădure, iar în apropierea fostei tabere, au făcut un popas şi s-au delectat cu câteva bunătăţi culese direct din natură.

Următoarea lor destinaţie a fost monumentul dedicat evreilor. În drum spre monument, aceştia au avut parte de un peisaj plin-ochi de floarea-soarelui, în care au făcut câteva poze. Ajunşi la faţa locului, au povestit tot ce ştiau despre evreii care au locuit în satul Pepeni în anii 1939-1945.

Scopul principal a fost să ajungă la apa râului Răut, să se bucure de privelişte de la înălţime, de sus, de pe barajul construit în marginea satului Vadul-Leca. În drum, au vizitat o livadă de piersici şi cireşe. Au profitat din plin de aceşte fructe, pofta de mâncare îşi spunea cuvântul.

Şi-au spus glume, muzica răsuna puternic prin boxă şi se fredonau cântecele cunoscute. Au existat şi mici accidente, însă toate au fost privite şi simţite cu zâmbetul până la urechi.

Într-un sfârşit, în jurul orei 16, tinerii au ajuns la digul din satul Vadul-Leca, pe râul Raut. Emoţionaţi, au păşit grijulii cele 10 trepte înguste ca să urmărească cursul apei şi viteza acesteia. Au mers prin apă şi s-au bucurat din plin după 4 ore de ciclism în care s-au înfierbântat de-a binelea.

Este a doua oară când particip la astfel de curse de bicicliști. Mi-am făcut prieteni noi, am cunoscut locuri frumoase din regiunea noastră, de care nici nu aveam idee că există. Sunt foarte mândră de mine și de noi toți că am putut să facem față acestui drum lung, cca 30 km. Sunt fericită și împlinită. Mulțumesc tuturor pentru ziua minunată.

Osipov Ala, elevă în clasa a XI-a R

Pot spune că a fost o experienţă minunată, deoarece mi-am creat un nou record, o nouă distanţă parcursă pe bicicletă. M-am bucurat din plin de spiritul de echipă de care am dat dovadă cu toţii. Cred că am demonstrat tuturor că putem fi uniţi şi că împreună suntem mai puternici. Am creat amintiri extrem de multe. Zâmbetul nu a dispărut de pe buzele nimănui, ştiam că putem să o facem!

Participantă la cursă

Nu ezita să dai şi tu startul unei curse cu bicicleta în localitatea ta, respectând regulile de siguranţă şi să împărtăşeşti cu echipa Youth.md experienţa ta. Urmăreşte-ne pe Facebook şi Instagram pentru mai multe articole şi oportunităţi!

Reporter: Tronciu Adelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CICDE recrutează persoane care își doresc să devină formatori în domeniul electoral
Next [Interviu] Cunoaşte-l pe Valentin Josan şi descoperă activitatea lui de voluntar
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =