Începe luna februarie cu “Madame Bovary”, la Geneza Art


genezaart.md

“Iubirea trebuia să vină pe neaşteptate, cu tunete şi fulgere – uragan din cer care se prăbuşeşte peste viaţă, o schimbă total, smulge voinţele precum frunzele şi târăşte cu el în furtună inima.”

Piesa spune povestea tragică a Emmei Bovary, o femeie cu o căsnicie nefericită, cu un soț mediocru, cu niște amanți egoiști și prea multe iluzii romantice, cautând în continuu iubirea zugrăvită în cărți, chiar dacă trăiește lângă un bărbat anost care nu bănuiește nimic din zbuciumul emoțional în care trăiește soția sa. Întreaga stare lăuntrică a acestui personaj controversat, ce reprezintă simbolul decăderii morale eterne, a adus pe scena Teatrului Geneza Art, momente pline de dragoste, erotism, răzbunare și ură. De fapt, romanul publicat în 1856 este unul dintre primele strigăte feministe, inițiate, în mod ciudat, de un bărbat (lucru pe care îl observăm, de altfel, și la Lev Tolstoi în “Anna Karenina”), care povestește despre condiția femeii din acel secol, dar și din cele precedente.

Regie și scenografie: Daniela Burlaca
Regie sunet: Vlad Vascan
Pictor de lumini: Iurie Ciobanu

Piesa va fi jucată pe 1 februarie, ora 19:00, la teatrul “Geneza Art”.

Bilete găsiți aici.

 

Previous Învață să faci Media Marketing la un curs organizat de AIESEC și VivaKi. Deadline pentru înregistrare: 28 ianuarie
Next Fondul pentru Tineri Ialoveni recrutează voluntari care vor să aducă o schimbare în comunitatea lor
Catarau Laura
About the author

Catarau Laura

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *