Află cele mai renumite romane ale „Reginei Crimei” – Agatha Christie


Agatha Christie este una dintre cele mai faimoase scriitoare de romane polițiste, fiind și cea mai bine vândută romancieră din toate timpurile, cu peste două miliarde de exemplare vândute.

Află mai jos câteva dintre renumitele opere ale scriitoarei, considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.

1. Crima din Orient Express

Trenul elegant al anilor 1930, Orient Express, este oprit de ninsori abundente. O crimă este descoperită, iar călătoria lui Poirot (protagonistul) acasă la Londra din Orientul Mijlociu este întreruptă pentru a rezolva cazul. Capitolele de început ale romanului au loc la Istanbul. Restul romanului are loc în Iugoslavia, cu trenul prins între Vinkovci și Brod.  Presupunerile marelui detectiv belgian sunt mai mult decât perspicace; sunt miraculoase. Deși atât complotul crimei, cât și soluția se limitează la imposibil, Agatha Christie a reușit să le facă să pară destul de convingătoare deocamdată. Ce mai poate să-și dorească un dependent de mister?” Isaac Anderson

2. Moarte pe Nil

Linnet Doyle este, în aparență, o ființă aproape neverosimilă, căci pare să aibă tot ceea ce-și poate dori o femeie: frumusețe, bogăție, inteligență, farmec și… un soț iubitor. Când ea este însă ucisă, micul detectiv și subtilul psiholog Hercule Poirot, aflat întâmplător în aceeași excursie, descoperă cu tristețe tot vălmășagul de interese și de patimi țesut în jurul bogatei moștenitoare. 

Moarte pe Nil  este considerat unul dintre cele mai reușite romane ale scriitoarei, atât de critici, cât și de public.

3. Ucigașul ABC 

O altă capodoperă a scriitoarei, ce îl înfățișează pe faimosul personaj Hercule Poirot, care a apărut în 33 de opere scrise de Agatha Christie, urmat de Arthur Hastings și Inspectorul-Șef Japp. Romanul dezvăluie într-o manieră atentă crimele și investigațiile ce se țin lanț, relatate din perspectiva unuia dintre personajele secundare. Poirot primește scrisori misterioase semnate sub un pseudonim ABC. În fiecare scrisoare se precizează data și locul următoarei crime. Crimele succed în mod alfabetic, astfel că datorită acestui mod de operare, firul acțiunii devine și mai captivant.

Agatha Christie merită cu certitudine să fie e considerată o maestră al suspansului și complotării.  Fiind numită „Cel mai bun scriitor al secolului”, operele acesteia încă rămân îndrăgite în prezent.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Nicoleta Catana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la Startup School: un program online de pre-accelerare pentru cei care vor să învețe cum să lanseze o afacere tehnologică
Next Cum să fim mai responsabili cu planeta și cu buzunarul nostru
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 15 =