Motive de ce atitudinea eco trebuie să devină un stil de viață, nu o obligație


A fi ECO înseamnă a fi un adevărat prieten al mediului înconjurător. Fie că vorbim de pasiuni, alimentație sau acțiuni zilnice; micile gesturi aduc schimbări mediului și stării noastre de sănătate. A avea un comportament prietenos cu natura trebuie să devină, pentru fiecare din noi, un stil de viață; acesta aducând o mulțime de beneficii: 

Respirăm un aer mai curat!

Cu toții ne dorim o țară mai curată pentru noi și pentru cei dragi. Pentru a respira un aer mai curat si nu cele 280 de tone pe metru pătrat de praf pe care le respirăm astazi; trebuie să luam eco-atitudine! Să pornim cu pași mici spre beneficii mari. Spre exemplu, prin depunerea separată a deșeurilor; reducem poluarea, care ne influențează starea de sănătate.

Salvăm vieți!

Person Holding Cup With Green Plant

Tuturor ne plac delfinii. Sunt niște mamifere draguțe și inteligente; dar în fiecare an mor sute din cauza poluării. Și nu doar delfinii sunt afectati: s-a demonstrat că, în fiecare an; doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de păsări marine și 100,000 de mamifere și pești. Prin reciclarea deșeurilor putem contribui la salvarea a milioane de vietați!

Economisim resursele naturale!

Modalitățile de a conserva resursele naturale sunt nenumărate, simple și la îndemana oricui. De exemplu, reciclând deșeurile de ambalaje, contribuim la conservarea petrolului; gazelor naturale, cărbunelui și copacilor, aceste resurse fiind de neînlocuit. Știai că sticla poate fi reciclată la nesfârșit, fără să își piardă din calități? Sau că din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor; iar din 50 de PET-uri se poate face un covor? Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile interesante despre reciclarea deșeurilor!

Ne menținem în formă

Excited barefoot ethnic mother and cute girl doing stretching exercises together

Ne dorim să fim suple și gratioase? Sau tonifiați și puternici? Fiind eco, este mai ușor! În drum spre muncă, universitate sau școală, în loc să ne înghesuim în mijloacele de transport foarte aglomerate sau să rămânem blocați în trafic zeci de minute, putem lua bicicleta. În afara de starea de bună dispoziție și energia pe care ni le oferă, ne ajută să scăpăm de; aproximativ 300 kcal pe oră și ne ferește de bolile de inimă. Mai mult decât atât, ne lucrează mușchii picioarelor și ne tonifică abdomenul, coapsele și brațele. 

Sperăm că acest articol v-a inspirat să îmbrățișați modul ECO de viață. Pentru mai multe articole la această temă, urmăriți-ne paginile de Facebook, Telegram și Instagram.

Reporter Youth.md: Afina Ivanov

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // CRJM anunța concurs de selectare a unui trainer / grup de traineri
Next #BeTheOne Youth.md recrutează! Implică-te şi aplică!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 16 =