FOTO// Doi elevi din Varnița confecționează mese și lămpi din piese de la automobile și motociclete

Vocea Tinerilor, CMT, tinerii vorbesc

Foto: voceatinerilor.

Doi tineri din Varnița s-au ambiționat și doresc să implementeze un proiect inovativ pentru țara noastră. Acesta constă în confecționarea meselor și a lămpilor din piese de la motoarele automobilelor si motocicletelor, combinate cu sticlă și dispozitive electrice.

Vladimir și Silviu, la ai lor 17 ani, s-au inspirat din practicile din alte țări și au hotărât să dezvolte un proiect inovativ în localitatea lor de baștină, satul Varniţa. Proiectul presupune confecționarea meselor, lămpilor și a altor articole exclusive din piese moto-auto.

Vladimir spune că a pornit acest proiect, deoarece este pasionat de fier.

„Consider că fiecare tânăr ar trebui să aibă o pasiune. Eu încerc să fac din pasiunea mea o afacere, care pe viitor mă va ajuta să devin o persoană independentă financiar”, a menționat tânărul.

 

De mic copil, Silviu este pasionat de mașini, iar acest proiect a fost un prim pas pentru a deschide o afacere.

„Sunt sigur că pasiunea mea mă va ajuta să mă dezvolt ca personalitate și, pe viitor, mă va ajuta să îmi dezvolt propria afacere”, a precizat tânărul.

Tinerii au reușit deja să vândă primele lor lucrări. Au avut o comandă din orașul Tiraspol, de 10 lămpi de masă. Fiecare produs a fost vândut cu 20 dolari fiecare.

Pentru a-și dezvolta afacerea, ei au depus dosarul la Programul de granturi mici pentru tinerii antreprenori din satul Varnița, care are drept scop dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor din regiunea transnistreană și raionului Anenii Noi.

„Odată ce vom câștiga grantul de 10 000 de lei vom procura utilajul necesar si vom amenaja încăperea unde lucrăm conform tuturor cerințelor. Sperăm ca în viitor afacerea va prospera și ne vom extinde, iar produsele noastre vor fi comercializare în afara țării”, a menționat Vladimir.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruire în domeniul educației media pentru profesorii claselor gimnaziale, organizată de CIJ
Next Eşti pasionat de fotografie ? Participă la Concursul Zip Fashion Photography
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + two =