Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să te înscrii la „Media Tur”, ediția a II-a

Vocea Tinerilor, CMT, tinerii vorbesc, Media Tur

Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe lansează anunț de participare la cea de-a doua ediție a evenimentului „Media Tur”, organizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”. Evenimentul va avea loc în perioada 27-28 septembrie.

Scopul „Media Turului” este de a oferi oportunitate tinerilor, actorilor media (jurnaliști/bloggeri/vloggeri) și activiștilor civici de a explora subiecte care afectează viața cetățenilor Republicii Moldova și de a atrage atenția publicului prin elaborarea materialelor multimedia.

Tema celui de-al doilea „Media Tur” este „Tinerii în conflict cu legea. Metode de prevenire, reeducare și integrare în societate”.

La „Media Tur” pot participa jurnaliști profesioniști, jurnaliști cetățenești, bloggeri, vloggeri și tineri interesați de subiectul delicvenței juvenile. Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

CRITERII DE SELECȚIE:

  • Experiență în scrierea articolelor;
  • Platformă online profesională/ personală, unde publicați materiale pe diverse teme sociale;
  • Număr mediu de vizualizări per material – cel puțin 100;
  • Abordare alternativă a subiectelor;
  • Motivația participantului;
  • Vârstă 18+.

Persoanele selectate vor avea parte de o instruire susținută de experți în justiția juvenilă și un expert media. De asemenea, vor avea posibilitatea să efectueze o vizită la Penitenciarul pentru minori de la Goian, unde vor putea documenta subiectele pe care intenționează să le realizeze.

În urma ghidării din partea experților în domeniu și a documentării la fața locului, participanții vor elabora și vor publica materiale, într-o formă accesibilă și documentată, pe platforme media publice sau pe platforme personale (blogguri, vlogguri, pagini pe rețelele sociale).

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatorii activității.

Data-limită: 18 septembrie, 2018, ora 17:00.

Persoană de contact – Diana Bulai, tel: 079 314 661.

Sperăm ca prin intermediul acestor Media Tururi să dezvoltăm abilitățile tinerilor de a observa problemele cu care se confruntă societatea. Totodată, ne dorim ca ei să devină actori civici activi și să raporteze sau să tragă un semnal de alarmă atunci când sesizează o problemă.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă eroii din localitatea ta şi fă-i cunoscuţi întregii lumi
Next Participă la Olympic ECOFest 2018 și contribuie la promovarea sportului în rândul tinerilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 9 =