Fetivalul IA Mania 2022, Holercani, 17 iulie


Gospodine, puneți-vă iile! Gospodari, puneți-vă cămășile tradiționale și hai să sărbătorim tradițiile și inimile noastre mari! Festivalul artelor născute din tradiții, IA MANIA 2022, revine cu mare dor de voi. Anul acesta, se va sărbători nu doar revederea după 2 ani de pauză, dar și bunătatea și ospitalitatea manifestată de poporul nostru față de reugiațiii din Ucraina.

Sunteți așteptați pe 17 iulie la Holercani cu:

TÂRG DE MEȘTEȘUGURI ȘI CADOURI
Meșterii populari și micii producători din Moldova vor veni cu traiste, opinci, cușme de miel, maiouri ornamentate, accesorii brodate manual, covoare tradiționale. Doritorii să-și cumpere o ie cusută manual, vor avea din ce alege.

DE DANSAT ȘI CHEFUIT
Anul acesta inimile noastre mari vor bate în ritm de Zdob și Zdub și frații Advahov! Pe lângă asta, vom încinge hora mare alături de ansamblurile satelor din Dubăsari, dar și invitați speciali de la sudul Moldovei.

TÂRG DE BUCATE
Satele din raionul Dubăsari se vor întrece a cui Casă Mare e mai primitoare. Gospodinele vor concura cu sarmale, plăcinte, deserturi și pâine festivă, iar gospodarii vor concura cu tăriile din beciuri.

ACTIVITĂȚI DE VĂZUT ȘI DE POVESTIT LA NEAMURI:
Peste 300 de gospodari din satele raionului Dubăsari vor defila în străie tradiționale la Parada Portului Popular!

Doritorii vor putea învăța să învârtească roata olarului, să cioplească în lemn sau să țese. Comunitatea Măiestria va demonstra cămășile tradiționale pe care le-au cusut femeile în pandemie, iar proiectul Ramă Albastră va face o expoziție de fotografii de epocă. Cei mai voinici flăcăi din Dubăsari se vor lua la TRÂNTA pentru: cocoș, miel, iepure și berbec. Concursul Cai Verzi pe Pereți va reuni din nou tinerii pictori, invitați să picteze pe pânze mari, inspirându-se din tradiții. O multitudine de tombole și concursuri de la sponsorii noștri.

COD VESTIMENTAR:
Poartă IE (pentru fete ) sau Cămașa Tradițională (pentru băieți)

Preț bilet:
EARLY BIRD (până pe 10 iulie): 145 lei
Preț bilet (după 10 iulie): 245 leiI
NTRARE GRATUITĂ:
• Pensionarii și copiii sub 12 ani;
• Refugiați din Ucraina, la prezentarea unui act de identitate.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Schimb de Tineret „Background: De fapt, ce se întâmplă?” pentru alfabetizare media a tinerilor, Lituania, 25-31 august 2022
Next Ești coordonator/oare de voluntari? Atunci această oportunitate este pentru TINE
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =