Ești lucrător de tineret sau reprezentant al unui ONG? Participă la cursul de formare pe competența interculturală

cntmoldova, dialog intercultural, lucratori de tineret

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță concurs de selectare a 20 de lucrători de tineret/reprezentanți ai ONG-urilor care vor participa în cursul de formare pe competența interculturală.

CNTM implementează în perioada 2010 – 2019 proiectul „Dialog intercultural în Moldova”, având suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii „Pestalozzi”. Proiectul este implementat în 8 regiuni: Chișinău, Bălți, Edineț, Soroca, Cimișlia, Ungheni, Cahul și regiunea UTA Găgăuzia (Comrat și Vulcănești), începând cu ianuarie 2015, cu susținerea organizațiilor partenere locale.

Scopul proiectului este de a spori nivelul de comunicare interculturală și acceptare reciprocă în rândurile tinerilor, prin consolidarea și dezvoltarea competenței interculturale ale lucrătorilor de tineret/reprezentanților ONG-urilor și aplicarea elementelor de educație interculturală în educația non-formală.

Programul va cuprinde:

  • Noțiuni de bază din domeniul Educației Interculturale și prezentarea situației dialogului intercultural în Moldova;
  • Modele de activități non-formale pentru copii și tineri la subiecte: toleranță, valori culturale, acceptarea diferențelor culturale, identitate, comunicare interculturală;
  • Cursul va fi bazat pe ghidul „Repere ale Educației Interculturale” elaborate de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, care este adaptat pentru a fi utilizat în diferite medii și cu diferite grupuri țintă.

Cerinţe faţă de candidaţi

  • Experienţă de lucru în sectorul asociativ de tineret;
  • Cunoștințe și abilități în domeniul educației non-formale și/sau a educației interculturale;
  • Abilități de prezentare, organizare, comunicare și lucru în echipă;
  • Delegarea din partea unei organizații sau instituții de tineret care activează în regiunile proiectului: Bălți, Cahul, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni și UTA Găgăuzia;
  • Disponibilitatea de a organiza cel puțin trei activități de multiplicare a cunoștințelor și abilităților dezvoltate în cadrul trainingului, până la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Persoanele interesate vor expedia doar prin e-mail la intercultural.dialog@gmail.com dosarul de participare denumit „Curs de formare – competența interculturală”, care va conţine Formular de înscriere completat și scrisoare de delegare din partea unui ONG/Centru de tineret din regiunile proiectului.

Data limită de aplicare este 27 mai 2019.

Pentru detalii privitor la eveniment va rugăm să contactați organizatorii:

Anastasia Sorocatîi, asistent de proiect – 022 235-175, 079 67 97 85

sau la adresa electronică: intercultural.dialog@gmail.com

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ruslan Poverga: „E #COOL să iei decizii sănătoase pentru viața ta!”
Next ONU Moldova te invită la Ziua Uşilor Deschise
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply