Ruslan Poverga: „E #COOL să iei decizii sănătoase pentru viața ta!”

Youth Klinic Moldova, Cooltivăm Sănătatea,

Ruslan Poverga, președintele Asociației Obștești „Inițiativa pozitivă”, s-a alăturat campaniei #COOLtivămSănătatea. El povestește despre cum s-a infectat cu HIV/SIDA și cum reușește să ducă o viață normală. Totodată, bărbatul oferă câteva sfaturi pentru cei care trec printr-o experiență la fel de dificilă.

Întâmplarea a fost astfel că la 15 ani am făcut cea mai mare greșeală din viața mea. Am început să întrebuințez droguri. Firesc, ca la toți oamenii care încep să folosească droguri, au apărut anumite urmări. Cele mai grave dintre ele au fost faptul că se ruina viitorul, erau distruse relațiile cu rudele și prietenii și, desigur, probleme de sănătate: Hepatita C și HIV, spune Ruslan Poverga.

 

Ruslan vorbește din experiența sa că în astfel de situații complicate noi toți luam decizii: sau lași mâinile în jos și cedezi,  mergi după cum te duce valul sau lupți pentru viața ta: „Eu am hotărât să lupt pentru viața mea. Din fericire, am reușit să depășesc dependența de droguri, dar au rămas probleme legate de sănătate. Astăzi, grație tratamentului profilactic anti-retro viral, niște pastile pe care le administrez, eu nu doar ca nu mă pregătesc de moarte, eu mă pregătesc pentru o viață normală, fericită și deplină.”

Mai multă informație despre Ruslan poți afla din interviul realizat de Youth Klinic Moldova, accesând LINKUL.

Daca te confrunți cu diferite riscuri, provocări și vreai să știi cum să te protejezi împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, vino la cel mai apropiat Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova! Împreună Cooltivăm sănătatea!

#COOLtivamSanatatea este o campanie sustinuta de Swiss Cooperation in Moldova in parteneriat cu UNICEF Moldova, Ministerul Sanatatii, Muncii și Protectiei Sociale al Republicii Moldova și Centrul Neovita.

Youth Klinic Moldova este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, care oferă servicii medicale și psiho-sociale, gratuite și confidențiale, pentru adolescenți și tineri până în 24 de ani la: ginecolog, urolog-androlog, dermatovenerolog, testare voluntară HIV, psiholog, asistent social.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești jurnalist și faci reportaje pe teme sociale? Vino la un atelier și află cum scrii despre violența în familie
Next Ești lucrător de tineret sau reprezentant al unui ONG? Participă la cursul de formare pe competența interculturală
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =