Elie Wiesel Study Tour acum și în Republica Moldova. Vezi care sunt condițiile de participare

american councils, oportunitate, ELIE WIESEL STUDY TOUR

Foto: americancouncils.ro

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, alături de Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei invită studenții, masteranzii și doctoranzii din Republica Moldova, cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a treia ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova și Ambasada Statelor Unite în România își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul a fost inițiat în România și pentru perioada 29 Iulie – 09 August 2019, pentru prima dată se oferă burse complete ce acoperă costurile pentru program a 5 participanți din Republica Moldova.

Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 5 participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate: Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au pașaport internațional biometric;
  • au minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (29 Iulie 2019);
  • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Organizatorii vor selecta un număr de 5 participanți, în urma evaluării cererii de înscriere. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 2 Iulie 2019. https://forms.gle/HR5KQh5AocNNaCfj8

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro.

Persoană de contact: Mihaiela Gaiu, Program Coordinator, telefon: 076007613, e-mail: mihaiela.gaiu@gmail.com.

 

Previous JOB//Fii asistent(ă) manager în cadrul „Onoris Legis” SRL
Next Participă la Campionatul Internațional de Badminton, amatori și veterani - „Vara Chișinău-2019”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *