[studiu de caz] A lucra pentru un startup nu este pentru toată lumea


Să lucrezi pentru un startup sună bine: program flexibil, mediu tânăr, experiență acumulată, însă nu este pentru toată lumea. În orice domeniu inclusiv acesta, pe lângă avantaje, există și dezavantaje:

Incertitudine și instabilitate

Dacă ești în căutare de „previzibil”, locul tău nu e în acest domeniu. În companii noi; orice se poate întâmpla și trebuie să te adaptezi rapid. Startup-urile nu oferă stabilitate, întrucât structura și echipele se schimbă constant. 

Versatilitate

Versatilitatea e unul dintre punctele cheie, când vine vorba de atribuțiile unui membru. Să lucrezi pentru un startup înseamnă să fii dispus să faci de toate, unele sarcini neașteptate chiar. 

Happy guy developing project for startup Free Vector

Atitudine proactivă

Dacă aștepți să ți se spună ce să faci mereu; nu vei supraviețui în acest mediu. Totul este legat de atitudinea ta și dorința de a contribui în cadrul echipei. Aceste companii caută oameni proactivi; care încearcă să găsească mai degrabă soluții decât scuze.

Fără capricii

Companiile mari sunt obișnuite cu anumite beneficii. Din cauza bugetului mai restrâns; startup-urile nu oferă avantaje prea extravagante. Este foarte posibil să nu te duci într-o călătorie de serviciu; unde totul este inclus, de exemplu. În schimb, poți beneficia  de avantaje precum reduceri la săli de sport și restaurante.

Bani mai puțini

Cu toate că noile companii fac un adevărat efort să mențină satisfacția angajaților; bugetul este unul restrâns. Așadar, oamenii se alătură startup-urilor mai degrabă pentru provocare decât pentru bani.

Company employees sharing thoughts and ideas Free Vector

Prea mult?

În special la începutul carierei, startup-ul este răspunsul potrivit; deoarece ai posibilitatea să înveți rapid. Totodată, conceptul de stagiu la o companie; unde întotdeauna există ceva de făcut înseamnă lucru la fel de greu ca un angajat cu acte în regulă. Este o oportunitate valoroasă, însă numai dacă ești pregătit.

Lucru în echipă 

Colaborarea este vitală. Aceste companii sunt echipe de oameni lucrând împreună, pentru a îndeplini un scop comun. Acest lucru înseamnă că vei colabora cu departamentul tău; și totodată cu altele la o mulțime de proiecte.

Așteptări vs. realitate

Strartup-urile vor să perturbe industriile. Aceasta poate crea o grămadă de așteptări, care se pot transforma în dezamăgiri. Companiile inovatoare înseamnă risc; a învăța din eșecuri, ceea ce nu toți înțeleg.

Mod de gândire competitiv

Dacă startup-urile nu acționează rapid, nu vor supraviețui. Din acest motiv, sunt foarte competitive. 

People making together a start-up Free Vector

Balanța dintre muncă și viață

Din dorința unei forțe de muncă mici pentru dezvoltare vizibilă, fiecare persoană în parte are un țel bine stabilit. De aceea, nivelul dedicării trebuie să fie pe măsură. Mână în mână vin inclusiv ore de muncă imprevizibile și nu toată lumea este gata să sacrifice viața personală pentru serviciu.

Să lucrezi pentru un startup necesită multă determinare, dedicare, o atitudine proactivă și abilitatea de a îmbrățișa schimbările. Pentru a avea o carieră de succes în această industrie; trebuie să înfrunți numeroase provocări. Cu toate acestea, dorința de a schimba lumea e nobilă și nimic ar trebui să te oprească.  

Sursă: eustartups.com

Nu uita să ne urmărești pe rețelele de socializare Instagram, Facebook și Telegram!

Reporter Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru un copil flămând, un vârstnic singuratic sau pentru o familie nevoiașă!
Next Petrece o zi plină de activități în cadrul programului pentru elevi: „Ziua mea la Muzeu”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − four =