Educaţie non-formală: Vino la Muzeul de Istorie şi sărbătoreşte Ziua Stiinţei!

educaţie non-formală, ziua ştiinţei

educaţie non-formală

Doreşti să îţi dezvolţi abilităţile, cunoştinţele intelectuale şi să ai parte de educaţie non-formală în domeniul ştiinţei? Atunci, vino şi sărbătoreşte Ziua Ştiinţei la Muzeul Naţional de Istorie!

La data de 9 noiembrie, începând cu ora 11:00 – 16:00, Muzeul Naţional de Istorie, de pe strada 31 August 1989, se va transforma într-un adevărat campus Alma Mater de Ziua Științei. Cărțile și măturile zburătoare, laboratoarele, tehnica din domeniu, utilajele și echipamentele vor prezenta oaspeților știința altfel. Ia-ți familia și vino la Ziua Științei, intrarea la muzeu va fi liberă!

Ghidul participanților în călătorie va fi un tânăr magician, care într-un final devine cercetător şi promovează o educaţie non-formală inedită.
Ediția din acest an se va desfășura sub genericul ,,Magia nu există! Totul e Știință”. De acest fapt te vei convinge, călătorind și explorând cele 6 insule și participând gratuit la activitățile educative și interactive pregătite de 39 de instituții din Moldova. Vei afla despre preparatele fixe de drojdii şi vei putea să le vezi la microscop, vei face o călătorie în timp, admirând expoziția de calculatoare din Muzeul Tehnicii de Calcul al Institutul de Matematică și Informatică ,,Vladimir Andrunachievici” şi multe alte surprize!

Vei avea ocazia:

  • Să răsfoiești cărți științifice rare.
  • Să urmărești experimente.
  • Să privești la microscop bacterii.
  • Să înveți să folosești drone, roboți și alte echimente tehnice.
  • Să participi la master class-uri de ceramică, pictură.
  • Să vezi mostre expoziționale din domenii diferite.
  • Să câștigi multe premii.
  • Să mergi acasă cu un bagaj vast de cunoștințe.

Ziua Științei este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Uniunii Europene prin Programul-Cadru al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare (2014-2020), Orizont 2020.

Află mai multe detalii despre acest eveniment, accesând link-ul: https://www.facebook.com/events/2418942321488244/

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Beneficiază de granturi în cadrul proiectului Women’s Digital Center
Next Activități pentru tineri: participanții atelierului familiarizați cu drepturile omului
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − eight =