Înscrie-te la ClimateLaunchpad, competiția de idei de afaceri cleantech. Obține finanțare de până la 10 mii de euro pentru ideea ta

Ecovisio, ClimateLaunchpad, start-up

A fost dat startul înscrierilor pentru ediția 2018 a ClimateLaunchpad, competiția de idei de afaceri cleantech, derulată simultan în 43 de țări. Sunt invitați să aplice toți cei cu idei de afaceri inovatoare și sustenabile în domeniul tehnologiilor ecologice.

În cadrul competiției participanții vor primi suportul necesar ca să îşi dezvolte ideile în adevărate start-up-uri cu impact global. Ideile pot fi inovaţii în domeniul energiei regenerabile, tranziţiei durabile în lanţul alimentar, mobilității urbane durabile, sau oricare alt domeniu de combatere a schimbărilor climatice, având la bază două principii: utilizarea tehnologiilor existente pentru a genera mai mult cu mai puţine resurse, și prezența potenţialului pcomercial.

Înscrierile sunt deschise oricui are o idee ce îmbină afacerea cu ecologia. Sunt invitaţi să aplice studenţii, start-up-urile, antreprenorii, cercetătorii, organizaţiile publice, consultanții și inginerii care doresc să-și vadă ideea finanțată și lansată la nivel mondial.

Programul va avea patru etape:

Business Boot Camp – 30 Iunie – 1 Iulie
Programul va începe cu o tabără (Boot Camp) desfășurată în Rîșcova, r-nul Ciuleni, pe parcursul cărora participanții vor avea parte de instruire intensivă din partea unui trainer internațional.

Sesiuni de coaching – Iulie – August
Vor urma 6 sesiuni de coaching derulate de mentori locali și internaționali. Fiecare sesiune abordează o temă relevantă construirii unui plan de afaceri solid în domeniul tehnologiilor ecologice (segmentarea pieței, tehnici de pitching etc.).

Finala Națională – Septembrie
În cadrul Finalei Naţionale, participanții îşi vor prezenta planul de afaceri în faţa unui juriu profesionist. Trei din cele mai promiţătoare idei vor merge mai departe în Marea Finala Globală, unde vor concura cu finaliștii din celelalte 42 de țări.

Marea Finală Globală – 1-2 Noiembrie
La Marea Finală Globală, ce va avea loc la Edinburgh, Scoția, echipele își vor prezenta ideile în fața unor investitori și antreprenori de top din domeniul tehnologiilor ecologice la nivel global. Vor primi feedback despre cum să își îmbunătăţească ideea și vor avea ocazia să își discute amănunțit planul de afaceri în cadrul sesiunilor de network-ing.

Locul I se premiază cu 10.000 de euro, locul al II-lea cu 5.000 de euro, iar locul al III-lea cu 2.500 de euro.

Mai mult, primii 10 clasați în top vor fi acceptați în Climate-KIC Accelerator, prima școală de afaceri din lume pentru antreprenori clean-tech, unde pe parcursul a 18 luni vor fi învățați să își dezvolte inovațiile și să își accelereze afacerile. Valoarea acestui program se ridică la €105,000.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare, se fac până la 9 iunie 2018, prin completarea formularului disponibil AICI.

Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

Partenerul oficial la nivel național al programului ClimateLaunchpad, care se află deja la cea de-a patra ediție în Republica Moldova, este EcoVisio.

Persoana de contact: Olesea Țerna, coordonatoare națională ClimateLaunchpad Moldova – tel. +373 69 008 296, e-mail: o[email protected]

Succes!

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB// Compania Classter caută un fundraiser cu experienţă
Next Concurs de eseuri: „Generația Marii Uniri – personalități, demnitari și martiri”. Premiul mare este de 3000 de roni
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 8 =