Activități pentru tineri: participanții atelierului familiarizați cu drepturile omului

activitati pentru tineri

activitati pentru tineri

Activități pentru tineri: Pe 2 Noiembrie, 15 tineri voluntari din comuna Tohatin, au beneficiat de o instruire privind drepturile omului. Aceștia s-au familiarizat cu principalele noțiuni din acest domeniu, cu particularități privind drepturile tinerilor. În calitate de traineri au fost Elena Podoleanu, Constantin Chilian și Alexandrina Roibu, din cadrul Centrului de Leadership pentru Justiție.

Aceștia au avut o serie de activități practice, studii de caz și exerciții de grup, prin intermediul cărora au putut urmări cum afectează drepturile omului viața fiecărui cetățean, s-au familiarizat cu instituțiile în domeniul drepturilor omului la nivel internațional. Totodată, au avut care sunt mecanismele de protecție a drepturilor omului și au avut posibilitatea să planifice campanii de educare și instruire a cetățenilor în domeniul drepturilor omului.

Participând la primul eveniment din cadrul proiectului ,,Human Rights through Comedy” am învățat mai multe despre drepturile omului. Speakerii au vorbit despre semnificația drepturilor omului, de la începuturi și până în zilele noastre. Pentru a înțelege mai bine, participanții au fost provocați la niște exerciții practice, au lucrat în grup și au participat la discuții. Fiecare a plecat acasă cu multe cunoștințe noi și multă energie pozitivă.

Mihaela Zgardan, voluntară în cadrul proiectului Human Rights through Comedy

Activitatea are loc în cadrul proiectului Human rights through Comedy, implementat de Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, susținut financiar de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova. Sesiunea a fost livrată de către Centrul de Leadership pentru Justiție.

Următoarea sesiune de informare va avea loc pe 9 noiembrie, la Tohatin Hub și va aborda relațiile de muncă între interesele angajatorului și drepturile salariaților. Mai multe detalii despre aceste eveniment găsești pe pagina oficială a acestuia.

Opiniile exprimate în cadrul sesiunii aparțin trainerilor și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

Alte știri și activități pentru tineri, găsești pe platforma noastră youth.md.

Previous Educaţie non-formală: Vino la Muzeul de Istorie şi sărbătoreşte Ziua Stiinţei!
Next Job full time: ARTCOR este în căutarea unor persoane super eroi
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *