Doza zilnică de muzică. Citeşte despre genul country!


country

Muzica country, numită și western, este un stil de muzică populară americană care a avut originea în zonele rurale din sud și vest la începutul secolului XX.

Termenul de muzică country și western (scurtat mai târziu la muzica country) a fost adoptat de industria înregistrărilor în 1949 pentru a înlocui eticheta derogatorie hillbilly (muzică de pe deal).

Rădăcinile muzicii country

Rădăcinile muzicii country se găsesc în balade și cântece populare ale coloniștilor englezi, scoțieni și irlandezi situați în munții Apalași și din alte părți din Sud. La începutul anilor 1920, muzica tradițională a trupei de coarde din regiunile de munte a început să fie înregistrată comercial. Vigoarea cântecelor rurale, dintre care multe versuri au fost mai degrabă narațiuni ale unor tragedii, erau în contrast puternic cu sentimentalism. Unul adesea neobișnuit din mare parte din muzica populară a vremii.

Odată cu apariția și răspândirea radioului, au apărut multe programe ce difuzau muzică îndrăgită. Popularitatea imediată a unor astfel de programe a încurajat mai multe înregistrări. De asemenea, s-au mutat muzicieni talentați din ”dealuri” la studiourile de radio și înregistrări. Aceste înregistrări timpurii erau ale unor balade și cântece de dans country și aveau ca instrumente chitară sau banjo. Alte instrumente folosite ocazional au inclus dulcimerul apalahian, armonica și mandolina. Vocalele erau făcute fie printr-o singură voce, fie într-o înaltă armonie strânsă.

Răspândirea genului

Odată cu migrația multor albi în timpul Marii Depresiuni, muzica country a fost transportată în zone noi și expusă la noi influențe, cum ar fi bluesul și muzica gospel. Sensul nostalgic, cu versurile sale despre sărăcie, copiii orfani și muncitorii singuri departe de casă, a făcut un apel special în timpul unei schimbări de populație pe scară largă.

În anii ’30, popularitatea crescândă a filmelor „cowboy”, au adus un avânt muzicii country transformând-o într-o muzică „occidentală” (western). O a doua variantă mai substanțială a muzicii country a apărut în regiunea Texas-Oklahoma. Acolo, muzica dată a fost expusă jazz-ului swing al orchestrelor de culoare. Ca răspuns, un stil de swing occidental a evoluat în mâinile lui Bob Wills și a ajuns să prezinte chitare de oțel și un ritm puternic de dans.

Datorită evenimentelor istorice, un gen a evoluat de la rădăcinile tradiționale, la ceea ce recunoaștem drept muzică country. Care este părerea ta? Împărtășește-o cu Youth.md și ajută-ne să îți devenim mai aproape.

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” angajează producător video
Next Din galeria artei: 4 pictori ce au fost îndrăgostiți de frumusețea naturii
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *