ZIPhouse: ediție specială de Fashion Hackathonun


Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” din cadrul Universității Tehnice a Moldovei a lansat vineri, 8 octombrie 2021, o ediție specială de Fashion Hackathonun: apel către brandurile autohtone dispuse să adere la campania „Fighting Stigma With Style”/ „Combatem Stigma cu Stil” și să producă o linie de haine adaptate persoanelor cu dizabilități.

Acest proiect este o continuare a ediției speciale de Fashion Hackathon pe subiectul incluziunii, concurs în care 20 de tineri designeri de la Universitatea Tehnică a Moldovei – Facultatea Textile și Poligrafie,  Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” au fost provocați să creeze colecții vestimentare grafice adaptate persoanelor cu dizabilități.

Designerii au lucrat cot la cot cu femei și fete cu dizabilități și au inclus în schițele lor necesitățile identificate de acestea, printre care stofe naturale, croiuri și cusături simple, culori dinamice.

În consecință, au fost create 5 colecții vestimentare grafice ajustate necesităților persoanelor cu dizabilități, TOP 3 dintre care urmează să fie produse de către brandurile autohtone și comercializate la scară națională până la finele acestui an.

Brandurile selectate în urma acestui apel vor primi schițele grafice și un buget de producție din partea „ZIPhouse” și UNFPA Moldova. Ulterior, colecțiile realizare vor fi direcționate spre comercializare comunității persoanelor cu dizabilități din Moldova.

Sursa: utm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // CRJM angajează asistent/ă de comunicare
Next Moldova Internet Governance Forum 2021
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 18 =