Diamond Challenge Moldova 2019: susține echipa din Moldova să ajungă la finala internațională a competiției de antreprenoriat

diamond challenge moldova, invento, crowdfunding

Sâmbătă, 16 februarie 2019, a avut loc finala națională a renumitei competiții de antreprenoriat dedicată tinerilor liceeni Diamond Challenge Moldova, la care a fost desemnată echipa ce va reprezenta Republica Moldova în cadrul finalei internaționale ale competiției din Delaware, SUA.

Diamond Challenge reprezintă o competiție internațională de antreprenoriat de origine americană, destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect și-a propus să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, ghidați de un lider adult, fiind instruiți printr-o abordare inovativă a antreprenoriatului, să consulte mentori avizați în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

După 6 luni de muncă asiduă, zece echipe au reușit să ajungă în finala națională a competiției, unde au concurat pentru oportunitatea de a reprezenta Republica Moldova la finala internațională a concursului – Diamond Challenge Summit, ce va avea loc în luna aprilie în Delaware, SUA.

Gen2Gen s-a adeverit a fi echipa care a beneficiat de votul de încredere din partea juriului. Echipa, în componența Dariei Bounegru și Alexei Murineț, și-a propus crearea unei platforme online de angajare a pensionarilor, în vederea obținerii unor venituri suplimentare. Echipa Gen2Gen și-a setat drept scop, atât sporirea calității vieții a pensionarilor din Republica Moldova, cât și prestarea unor servicii calitative și accesibile angajatorilor.

Pe locul II s-au clasat echipa: QECO, iar pe locul III: EcoLine (mai multe despre ideile finaliste în articolul următor).

Finala Diamond Challenge Moldova a fost un spectacol al celor mai bune idei de antreprenoriat social, prezentate cu multă ingeniozitate și creativitate de către participanți.

La finala națională a competiției, echipa învingătoare a primit invitația de a merge în Delaware, SUA, unde sunt puse la bătaie următoarele premii pentru participanți:

  • locul I – $13,000
  • locul II – $9,000
  • locul III – $5,500

Totodată, pentru finaliștii locali din cele 26 de state participante în competiție, organizatorii din SUA prevăd doar acoperirea cheltuielilor de cazare și alimentare a participanților pe întreaga perioadă de desfășurare a Summitului, dar nu și cele de transport.

De aceea, organizatorii locali ai competiției INVENTO, de comun cu echipa învingătoare #Gen2Gen au inițiat o campanie de crowdfunding pentru a colecta suma necesară pentru a acoperi cheltuielile de transport pentru 3 persoane (echipa formată din 2 membri și o persoană din echipa organizatorică).

În acest context, echipa INVENTO și Gen2Gen tind să facă un apel public către toate persoanele interesate de a contribui la colectarea sumei necesare pentru a a ajunge în SUA pentru a reprezenta Republica Moldova în cadrul celei mai renumite competiții internaționale de afaceri destinată tinerilor liceeni din întreaga lume.

Persoanele interesate, sunt rugate să acceseze acest link, unde pot face donația. Echipa vă va fi recunoscătoare absolut pentru fiecare donație, indiferent de valoare acesteia.

Reamintim că Republica Moldova are o reputație strălucită în cadrul marelor finale de la Delaware, SUA, unde în decurs de cinci ediții, trei echipe a reușit să se claseze în final. Readucem aminte că în luna aprilie 2016, echipa Do it for Bunica, a câștigat premiul mare în Statele Unite ale Americii, la categoria impact social, aducând acasă un premiu în valoare de $10.000, bani pe care echipa i-a dedicat creării unei platforme web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea Universității Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, în parteneriat cu Centrul pentru Tineri “MAIB studio Avanti”, Junior Chamber International (JCI) Moldova, FLEX Alumni Moldova, Voluntarii Corpului Păcii în Moldova și Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

 

Previous Pregătește un cadou personalizat la un workshop în arta picturii pe sticlă
Next Familiarizează-te cu programele de granturi marca Ambasada SUA, la o sesiune de informare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *