4 sfaturi pentru a scăpa de nemulțumirea creată de pozele nereușite de pe telefon!


cum scapi de poze nereusite

Youth.md îţi prezintă astăzi câteva sfaturi pentru a crea poze mai calitative cu ajutorul camerei de la telefon.

Fotografia este mai mult decât doar un mijloc accesibil de stocare a informației. De la modalitate de a prezenta lumea într-o perspectivă subiectivă până la mod de a imortaliza istoria, această activitatea are un rol definit și un impact vizibil. La început o revoluție, arta fotografică a devenit în timp un element frecvent în viața și existența umană. 

În prezent, realizarea unei fotografii cu telefonul este la îndemână tuturor. Fie că o facem pentru rețele de socializare sau doar pentru arhiva proprie, vom tinde mereu spre un rezultat de calitate. Totuși, eșecul și dificultățile de a reda veridic subiectul ruinează toate așteptările.

Pentru a evita astfel de situații, citește aceste 4 sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești calitatea pozelor realizate cu telefonul tău!   

Top 8 Photography Tips For Homestay Owners © LetsGoHoliday.my
Păstrează mereu lentila curată!

Poate e cel mai simplu sfat, dar efectul acestuia este garantat. Murdăria de pe lentilă poate avea o influență negativă asupra calității pozelor. Telefonul este un obiect de rutină, care necesită o curățare atentă. Utilizarea frecventă a acestuia duce la apariția a tot felul de resturi pe lentila camerei. Ele par a fi neimportante atunci când fotografiezi, dar îți pot strica întreaga imagine. Înainte de a face o fotografie, șterge camera telefonului mai întâi.

Ţine telefonul nemişcat!

Nu toate telefoanele au cameră de fotografiat cu stabilizare de imagine, iar asta poate rezulta în poze cu o claritate minimă. Sunt două cauze principale pentru un telefon se va mişca în momentul realizării unei fotografii: tremuratul mâinilor şi declanşarea clasică.

Cea mai ușoară soluție pentru a trece peste acest impediment este să îl ţii nemişcat. Pentru o mai bună stabilitate telefonul trebuie ținut cu ambele mâini, sau chiar poziționat pe un obiect fix. În așa mod, telefonul se va adapta cu ușurință la ambianța unui cadru, mai ales în condiţii slabe de lumină. 

Photography: 5 Tips to Make Your Mobile Photography Amazing ...
Activează funcţia GRID

Această funcție este alcătuită din 2 linii orizontale şi 2 linii verticală, care împart ecranul. Poate fi activată pe orice telefon din setările camerei. Ce face funcţia GRID şi cu ce ajută, mai exact? Cu ajutorul regulii treimilor, ea oferă un foarte mare avantaj în realizarea compoziției într-o fotografie.

Astfel, vei obține liniile de forță, iar intersecțiile acestora vor indica punctele forte ale imaginii. Ele sunt centrele destinate poziționării obiectelor din cadru pentru o imagine echilibrată. Având o compoziție reușită, fotografiile vor valorifica subiectul ales și vor reuși să atragă ochiul privitorului. Compoziţia face vizibilă diferenţa dintre o poză banală şi una reuşită.

Pentru a înțelege mai bine cum să aplici regula treimilor: https://www.youtube.com/watch?v=daYo7i8AhRw

Fii creativ și neînfricat!

Cu toate că pare un mijloc artistic limitat, singura forță care demonstrează potențialul unei fotografii este persoana din spatele acesteia. Nu te lăsa doborât de gândul că telefonul nu este suficient pentru a face o poză reușită. Experimentează cu posibilitățile pe care le ai la dispoziție. Încearcă să surprinzi orice consideri tu că îţi face plăcere. Alege subiecte diverse și spontane care te vor ajuta să-ți creezi propria viziune. Fotografiile bune înseamnă experienţă, iar experienţa înseamnă studiu, timp şi mii de încercări.

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Consultații juridice gratuite pentru ONG-uri
Next Concurs pentru jurnaliști: „Reflectarea corupţiei în presă”
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 8 =