Concurs de selectare a organizațiilor gazdă pentru Voluntar American


voluntar american organizatii regionale

Corpul Păcii SUA în Moldova, anunță că un nou grup de cetățeni Americani va sosi în Moldova pentru a colabora cu organizațiile locale. Organizațiile din afara Chișinăului sunt încurajate să găzduiască un voluntar american pe o perioadă de 2 ani.

Voluntarii vor reprezenta Programul Dezvoltare Comunitară și Organizațională și își vor începe serviciul în August 2020. Timp de doi ani, ei vor trăi în comunitățile din Moldova și vor lucra cu organizațiile și instituțiile locale.

Fiecare Voluntar American a Programului Dezvoltare Comunitară și Organizațională poate oferi organizațiilor gazdă susținere în următoarele domenii:

  • Sporirea Capacităților Organizației: îmbunătățirea managementului organizațional, eficientizarea proceselor organizaționale, dezvoltarea capacităților de planificare și implementare a proiectelor, îmbunătățirea sistemelor de informare și a tehnicilor de promovare, îmbunătățirea practicilor de management a voluntarilor.
  • Promovarea colaborării între organizațiile comunității: cartografierea ecosistemului comunității, crearea unor comunități de împărtășire a informației, organizarea evenimentelor de schimb de cunoștințe interorganizaționale și/sau intercomunitare, incluziunea grupurilor defavorizate în activitățile comunitare.
  • Sporirea activismului civic și dezvoltarea abilităților membrilor comunității: abilități de lideri pentru tineri și adulți, implicarea civică, îmbunătățirea utilizării resurselor IT, cluburi și tabere pentru diferite grupuri comunitare.

Dacă sunteţi Asociație Obștească înregistrată sau Instituție Publică orientată spre dezvoltare comunitară (bibliotecă, centru comunitar, centru de resurse pentru tineri, muzeu, etc.) sau Incubator de Afaceri, lucrați în Moldova cel puțin de un an și sunteți interesați într-un schimb cultural productiv, ce va consolida capacitățile organizației Dvs., sunteți invitați să aplicați pentru a găzdui un Voluntar American.

Sunt încurajate să aplice la această oportunitate organizațiile atât din comune, cât și din centrele raionale a Republicii Moldova. Programul își propune promovarea și sporirea capacităților locale și caută organizații gazdă în afara Chișinăului.

O condiție importantă este existența unei persoane din cadrul organizației Dvs. disponibilă să lucreze zilnic cu Voluntarul în calitate de Partener de bază. Organizațille aplicante vor fi responsabile și de identificarea familiei gazdă pentru Voluntar.

Formularul de solicitare, precum și pachetul informativ, poate fi accesat aici.

Data-limită de prezentare a formularului de solicitare este 1 Martie 2020.

Rugăm să trimiteți formularul completat la adresa de email: eblidari@peacecorps.gov sau prin fax 0 22 545022.

În cazul în care nu puteți accesa documentele anexate sau doriți mai multă informație cu privire la Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizaţională, vă rugăm să ne contactați:

Mai multe oferte interesante, vei găsi pe youth.md în fiecare zi!

Previous Curs de formare în Ucraina pentru lucrătorii de tineret Erasmus+
Next Club #19 organizează o serie nouă de evenimente în Râbnița
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *