CNTM vă invită să contribuiți la crearea primului Incubator pentru tineri din Tohatin

incubator, tineri, CNTM, Tohatin

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare şi Resurse „Pro Bono”, vă încurajează să vă implicaţi cu o donaţie în crearea primului incubator pentru tineri, din comuna Tohatin, astfel aceştia vor avea posibilitatea să desfăşoare activităţi şi proiecte în localitate.

Din motiv că unicul spaţiu pentru tinerii din Tohatin îl constituie gimnaziul (în cadrul căruia studiază elevi din trei sate: Tohatin, Cheltuitor şi Buneţ) iar biblioteca locală nu dispune de spaţiu suficient sau o sală separată destinată activităţilor, CNTM, în parteneriat cu Centrul de Informare şi Resurse „Pro Bono”, vin cu iniţiativa de a crea un spaţiu-resursă în comuna Tohatin, unde aceştia vor avea posibilitatea să ofere şi să beneficieze de oportunităţi atât pentru dezvoltarea personală, cât şi pentru cea a comunităţii.

De asemenea, încă un motiv în plus de a crea acest incubator este şi faptul că grupurile locale de iniţiativă care există în localităţi, nu dispun de condiţii unde ar avea posibilitatea să realizeze activităţile pe care şi le propun.

În cadrul acestei campanii au fost implicaţi mai mulţi actori: contribuţia Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova fiind de 1500 de euro iar cea a Autorităţilor Publice Locale (APL) de 4500 de euro. Astfel, conform estimărilor efectuate, cu suportul dvs., urmează a fi colectată suma de 5100 de euro.

La moment dispunem de următoarele: spaţiu, reparaţie, echipă de voluntari. Banii care urmează a fi colectaţi (5100 de euro) vor fi utilizaţi în procurarea următoarelor piese de mobilier şi tehnică pentru sala principală şi a celei adiacente, şi anume: mese (28 de unităţi), scaune (56 de unităţi), dulapuri (4 unităţi), canapea (1 unitate), mese reviste (8 unităţi), mobilă bucătărie (1 unitate), bean bags (8 unităţi), stativ (1 unitate), mochetă 9m2, stativ (1 stativ); proiector (1 unitate), laptop (1 unitate), boxe (2 unităţi), aparat foto (1 unitate), calculatoare staţionare (2 unităţi), set lentile (1 unitate), lumini (2 unităţi); servicii transport, etc.

În anul 2016, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în urma desfăşurării unor activităţi de crowdfunding, a reuşit să creeze primul incubator destinat organizaţiilor de tineret şi voluntarilor. Până în prezent acest incubator (gratuit, inclusiv pentru organizaţii non-membre CNTM) a capacitat peste 15 grupuri de iniţiativă de tineret, a găzduit sute de şedinţe, training-uri şi seminare destinate tinerilor şi organizaţiilor de tineret. De asemenea, acesta reprezintă spaţiul în care, zilnic, voluntarii şi echipa Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova îşi desfăşoară activitatea, iar în cazul în care au nevoie de susţinere, găzduieşte organizaţii din afara Chişinăului.

Aici aflaţi mai multe detalii despre campanie sau puteţi face o donaţie online.

De asemenea, dacă nu aveţi posibilitatea donaţi online, puteţi face acest lucru, expediind un sms cu numărul 768, la numărul scurt 1555 (Abonaţii Moldcell şi Unite). Suma unui mesaj este de 24 de lei.

Cunoaştem că majoritatea resurselor şi oportunităţilor destinate tinerilor este concentrată la Chişinău. Mai cunoaştem cât de important este crearea unui incubator în afara lui, iar copii dvs. să-şi dezvolte personalitatea şi să fie o resursă pentru ceilalţi, la ei, acasă. Prin intermediul acestei iniţiative dorim să contribuim la „descentralizarea” acestor oportunităţi şi să le oferim posibilitatea tinerilor din comuna Tohatin să benefieze de aceste servicii în localitatea lor, de aceea vă invităm respectuos să vă implicaţi şi dvs.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fii vocea colegilor tăi și intră în componența Consiliului Național al Elevilor
Next Află mai multe despre programele de voluntariat internațional la o cafenea publică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 17 =