Cum să faci primii pași în universul cărților și al lecturii dacă nu ai făcut-o până acum


universul cărților primii pași

Cărțile au fost considerate un lux multe secole la rând, astăzi, deși valoarea netă este semnificativ mai mică, cărțile continuă a fi un lux dacă ajung în mâinile potrivite. Iată câteva repere care te pot ajuta și introduce în universul cărților:

Voință

Începuturile sunt mereu complicate, așa că înarmează-te cu răbdare. Poate dura ceva timp până când găsești care este genul de opere care îți fac plăcere să le răsfoiești, dar dacă există voința de a-ți extinde orizonturile și a descoperi ce se ascunde printre pagini, vei reuși.

Surse alternative

Suntem în secolul schimbărilor, al modernizării, iar cărțile nu pot fi o excepție. Paginile de hârtie nu sunt singurele cărți disponibile, ai putea încerca cărți în format PDF chiar de pe telefon sau dacă îți obosește privirea, kindle-ul este cea mai bună variantă.

Citește review-uri

Este destul de complicat să îți dai seama doar după titlu și autor dacă o carte va reuși să te captiveze, așa că nu ezita să citești unul sau chiar mai multe opinii cu referire la opera respectivă.

universul cărților

Costisitor?

Este cititul costositor ? Chiar deloc. 

Dacă îți dorești să citești, dar bibliotecile nu dispun de cărți pe gusturile tale?  Uite alte câteva varinate care te pot ajuta :

  • Fă schimb de cărți cu prietenii;
  • Înscrie-te în grupuri cu persoane care împrumută cărți în regiunea ta;
  • Postează anunțuri pe paginile de cărți la mâna a doua, indiferent dacă cauți un anumit titlu sau dorești să îți golești rafturile (pentru a le umple ulterior cu unele noi).

Sperăm că ți-a fost util acest articol și ai descoperit un nou univers pentru tine – universul cărților. Pentru alte articole asemănătoare consultă pagina www.youth.md și nu uita să urmărești activitatea noastră și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram.

Reporter Youth.md: Zara Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Aștepți cu nerăbdare vara? Iată o listă de activități pe care le poți planifica pentru vacanță
Next UTeach-2021: Suport pentru realizarea programelor inovative în domeniul TIC pentru profesori
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + five =