Participă la un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova


Data: 1 iunie 2024
Ora: 10:30

Locație:

  • Punct de pornire: Scuarul magazinului UNIC
  • Destinație: În fața Parlamentului

Descrierea Evenimentului

Pe 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, va avea loc în Capitală un marș al tinerilor în susținerea parcursului European al Republicii Moldova. Evenimentul este organizat pentru a sublinia importanța integrării europene și pentru a demonstra sprijinul majorității tinerilor din țară pentru acest obiectiv.

Organizatori și Participanți

Deputatul Eugeniu Sinchevici a anunțat evenimentul într-o conferință de presă și a precizat că 13 organizații de tineret s-au alăturat deja inițiativei. A fost subliniat că acest marș este o ocazie de a arăta numărul mare de tineri care susțin integrarea europeană a Republicii Moldova.

Programul Evenimentului

  • 10:30: Adunarea participanților în scuarul magazinului UNIC.
  • Marșul: Participanții vor mărșălui până în fața Parlamentului.
  • Discursuri: Vor avea loc discursuri susținute de invitați speciali, care vor vorbi despre Uniunea Europeană și beneficiile acesteia pentru cetățenii Republicii Moldova.

Importanța Evenimentului

Organizatorii doresc să informeze corect cetățenii despre oportunitățile pe care le aduce Uniunea Europeană și despre activitatea tinerilor din Republica Moldova.

Mesaje Cheie

  • Siegfried Mureșan: „Să le spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei. Uniunea Europeană este un proiect de pace, bazat pe libertate.”

Informații pentru Presă

Reprezentanții mass-media sunt invitați să participe și să acopere acest eveniment important pentru viitorul european al Republicii Moldova. Evenimentul oferă oportunitatea de a intervieva participanții și organizatorii și de a surprinde momente semnificative din marș.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fii coordonator de programe în Moldova, în cadrul programului Erasmus pentru tineri antreprenori
Next Înscrie-te la cursul gratuit Quality Assurance #manual. Învață să asiguri calitatea în lumea IT cu Orange Digital Center
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =