Burse de studii în Budapesta! Descoperă limba și cultura maghiară

burse de studii, Ungaria, limba maghiară, Budapesta

Foto simbol: ubitsalzburg.at

Institutul Balassi din Ungaria a deschis apelul pentru înscrierea la programul de burse Hungarian Language and Hungarian cultural studies, care se va desfășura în Budapesta, în perioada septembrie 2018–iunie 2019.

Programul este destinat candidații cu vârsta de până la 35 de ani, care nu sunt cetățeni ai Ungariei, ai căror limbă maternă nu este maghiara și care studiază sau au studiat anterior cultura maghiară sau subiecte conexe.

DESCRIEREA PROGRAMULUI:

Scopul cursului de formare este de a spori competențele lingvistice și cunoștințele în hungarologie, dobândite de către candidați la universități din afara Ungariei. La finalizarea studiilor, cu o durată de 10 luni, candidații vor primi un certificat.

Pe lângă cursurile limbă maghiară, studenții vor avea posibilitatea să frecventeze și seminarii opționale, în funcție de domeniul lor de interes: istorie, literatură, lingvistică, etnografie, istorie de artă și muzică, geografie, societatea maghiară de astăzi, economie, sistem cultural și politic.

Programul este format din două semestre, inclusiv o perioadă de studiu de 13/15 săptămâni (cu cel puțin 28-32 lecții săptămânal) și perioada de examene, cu o durată de 4 săptămâni (maximum 4 examene în fiecare semestru).

Candidații aleși vor beneficia de obursă lunară de 45.000 HUF pe lună (cca 150 EUR) și vor primi gratuit materialele de studiu, cazare în campus studențesc, cardul studentului, asigurare medicală. Costurile pentru călătorie vor fi rambursate în proporție de 30%.

Adițional, candidații vor achita o taxă pentru susținerea tesării nivelului de cunoaștere a limbii, în sumă de 25 000 HUF (aproximativ 85 EUR).

Termenul limită pentru înregistrarea dosarului este 31 mai 2018

Mai multe detalii despre procesul de înregistrare la program aflați pe pagina web a ofertantului.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la proiectul “YETY” și lasă-ți amprenta în dezvoltarea diagnosticului din Republica Moldova
Next JOB// Ministerul Educației angajează consultant principal la Direcția politici în domeniul cercetării și inovării
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + seventeen =