Informație utilă pentru tineri // Care sunt avantajele studiilor în străinătate?


Toți viseasă la realizarea studiilor peste hotare, dar cât de pregătit ești într-adevăr pentru acest pas important? Sigur, frecventarea unei universități sau colegiu prestigios are o mulțime de avantaje, dar există și niște etape ce trebuie urmate înainte să faci decizia finală.

Educație de înaltă calitate

Țări precum Marea Britanie, Franța, Olanda, Germania, Danemarca etc., care dețin un nivel economic dezvoltat, au investit masiv în sistemele lor educaționale de învățământ superior. De aceea, instituțiile academice din aceste state au cadre didactice bine pregătite, motivate și cu experiență în industrie. Pentru studenți acestea oferă facilități și materiale moderne și, poate cel mai important, fac eforturi permanente de îmbunătățire a procesului academic și a condițiilor. Aceste eforturi constante se reflectă în topurile internaționale ale universităților (realizate be baza a numeroase criterii cuantificabile).

Certificare internațională a competențelor

CV-ul tău va deține un avantaj competitiv față de alți aplicanți pentru viitorul job – diplomă de studii internațională, precum și un potențial stagiu de practică în domeniul studiat (foarte multe universități oferă internship-uri în companii partenere, pentru atragerea de noi angajați).

Guest Lectures and Site Visits at Hamstech - Hamstech Blog

Investiție profitabilă în favoarea studiilor

Studiile urmate în cadrul unui program internațional și diplomele aferente acestora, oferă acces direct la cele mai bune oportunități disponibile pe o piață globală a forței de muncă. Mai mult, majoritatea programelor studiilor sunt construite, astfel încât, să dezvolte abilități care pot fi puse în practică imediată, reducând considerabil timpul necesar adaptării la primul loc de muncă. În concluzie, veniturile obținute în carieră din acel moment depășesc în timp costurile necesare pentru finalizarea studiilor.

Experiențe culturale

Anii petrecuți în favoarea studiilor, într-o altă țară, îmbogățesc considerabil orizontul personal și professional al fiecărei persoane. Nu doar că vei interacționa cu colegi din culturi total diferite față de a ta, ci îți vei putea creiona valori, care să îți modeleze viitorul într-un mod pozitiv.

Dezvoltare personală

Vei putea observa o maturizare rapidă, prin procesul de adaptare la realitățile unei societăți noi, diferite, prin asumarea individuală a responsabilităților academice, personale sau financiare și prin eforturile de comunicare în limbi străine cu persoane ce provin din alte culturi.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Previous Program de mentorat internațional pentru proiecte și inițiative culturale
Next Înscrie-te la Spring Bootcamp IoT pentru tineri
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *