Află care sunt beneficiile înotului pentru sănătate


Pe timpul verii, înotul este unul dintre cele mai populare sporturi, practicat de persoane de toate vârstele. Pe lângă faptul că este distractiv, acesta include un șir de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Înotul reprezintă o modalitate excelentă de menținere a siluetei în formă și de fortificare a sănătății. Grupele de mușchi primesc o atenție sporită atunci când înoți, iar sistemul cardiovascular este, de asemenea, foarte bine antrenat datorită exercițiilor de înot.

Prin faptul că implică un consum mare de energie, înotul stimulează arderea grăsimilor din organism, contribuind nu doar la eliminarea excesului de greutate, ci și la reglarea nivelului colesterolului în sânge.

Unul dintre cele mai importante câștiguri ale înotului este faptul că te ajută să dormi mai bine noaptea. Într-un studiu privind adulții în vârstă cu insomnie, participanții au raportat atât o creștere a calității vieții, cât și una a somnului după ce au început să facă exerciții aerobice și ședințe de înot regulate.

De asemenea, înotul este un sport care îmbunătățește sănătatea mintală. Exercițiile fizice, realizate în apă, ajută la reducerea anxietății și a depresiei, deoarece în timpul acestei activități are loc eliberarea hormonilor fericirii. 

Dacă ești în căutarea unei activități recreative, care să te relaxeze și să îți mențină corpul sănătos, înotul este alegerea potrivită!

Surse: Vivertine, prosănătate.md, aquabluebrasov.ro

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Primul sat al copiilor „Copain du Monde” din Moldova cu 87 de copii moldoveni și ucraineni
Next Care sunt efectele negative ale dietelor restrictive?
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + twenty =