Academia Euro-Atlantică de Vară de la Varșovia invită participanții din țările partenere din Est


Academia Euro-Atlantică de Vară de la Varșovia (WEASA) a început recrutarea pentru ediția din 2024, care va avea loc în perioada 1-10 iulie la Colegiul Europei din Natolin, în Varșovia, Polonia.

WEASA este o școală de vară anuală pentru profesioniștii la mijlocul carierei din Parteneriatul Estic și din Balcanii de Vest. Acesta a fost înființat în parteneriat cu Colegiul Europei din Natolin, finanțat de UE, cu Fundația Polonezo-Americană pentru Libertate și cu Fondul German Marshall din Statele Unite. 

Tema din acest an este: “În căutarea unui impuls. Îmbrățișarea integrării euro-atlantice în vremuri de criză”. Academia va oferi oportunitatea de a dezbate probleme actuale legate de extinderea europeană, securitate și geopolitică, de a face schimb de experiență și de a găsi soluții comune care să promoveze integrarea euro-atlantică pe termen lung. WEASA 2024 îi va ajuta, de asemenea, pe participanți să își dezvolte noi competențe și îi va ajuta să fie mai conștienți de provocările cu care se confruntă țările lor în ceea ce privește integrarea europeană. Programul include prelegeri, ateliere de lucru, dezbateri și sesiuni individuale de consolidare a competențelor.

WEASA invită profesioniști la jumătatea carierei (de obicei, cu cel puțin cinci ani de experiență profesională), care lucrează ca analiști politici, experți, consilieri, funcționari publici, jurnaliști, specialiști din sectorul privat și în ONG-uri care sunt cetățeni ai Parteneriatului Estic și ai Balcanilor de Vest.

Organizatorii acoperă costurile de călătorie ale participanților până la 350 de euro. Cazarea și mâncarea pe întreaga durată a academiei de vară vor fi acoperite integral de către organizatori.

Termenul-limită este 26 aprilie.

Mai multe detalii aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Corpul European de Solidaritate: voluntariat pe termen lung în sudul Franței
Next Interreg Europe lansează un nou apel deschis instituțiilor publice și non-profit din țară
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + eleven =