Corpul European de Solidaritate: voluntariat pe termen lung în sudul Franței


Centrul de tineret și cultură din Gaillac, în sudul Franței (Maison des jeunes et de la Culture de Gaillac) invită voluntari, inclusiv din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia,  și Ucraina, pentru o activitate de voluntariat pe termen lung. Activitatea este preconizată  pentru perioada 1 octombrie 2024 -27 iulie 2025.

Voluntarii vor participa la activitățile de tineret și de animație culturală ale centrului, cu scopul de a disemina valorile și cultura europeană. Participanții vor promova diferitele programe de mobilitate europeană și internațională, vor organiza întâlniri și schimburi în cadrul evenimentelor culturale locale, în special în zonele rurale (clubul poliglot, Eurofest…) și vor organiza activități pentru copii care să promoveze tezaurul cultural al țării de origine a voluntarului (muzică, bucătărie, arhitectură, literatură).

De asemenea, voluntarii vor participa la evenimentele Centrului de Tineret și Cultură, inclusiv la un festival urban și la excursii,  vor gestiona rețelele sociale ale structurii.

Voluntarii vor locui într-un apartament în apropiere de Gaillac. Fiecare voluntar va primi aproximativ 400 de euro pe lună pentru a acoperi hrana, transportul și banii de buzunar.

Termenul-limită pentru a te înscrie este 22 aprilie.

Mai multe detalii aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Premiile Green Gown 2024: oportunitate de recunoaștere a inițiativelor sustenabile din învățământul superior
Next Academia Euro-Atlantică de Vară de la Varșovia invită participanții din țările partenere din Est
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =