Descoperă alături de Youth.md 4 profesii contemporane despre care se vorbește mai puțin!


Lumea profesiilor este imensă, incluzând o varietate de domenii și opțiuni în care un om își poate găsi adevărata vocație. Astăzi, Youth.md te invită să faci cunoștință cu 4 profesii contemporane despre care se vorbește mai puțin!

A Day in the Life of a Financial Analyst Finance MBA | TUW

Analist financiar

Analistul financiar este specialistul care se ocupă de colectarea și interpretarea datelor despre economie, o anumită companie, strategii corporative sau piețe financiare. Persoanele din acest domeniu profesional cercetează și evaluează indicatorii financiari și patrimoniul societății pentru a crea rapoarte privind starea generală a companiei. 

O mare parte din munca unui analist financiar implică culegerea de date și cercetare, crearea de modele financiare, scrierea de rapoarte sau realizarea de prezentări. În plus, are ca atribuții supravegherea și evaluarea pieții financiare valutare, a acțiunilor și a bonurilor de trezorerie.

Din rapoartele unui analist financiar se poate evalua randamentul și eficiența în funcționarea unei companii.

5 Onboarding Tips for Any Human Resource Manager | Tech for Business

Manager de resurse umane

Managerul de resurse umane este specialistul care gestionează persoanele care contribuie individual și în echipă la obținerea unor obiective profesionale. De asemenea, oferă angajaților posibilitatea de a-și atinge potențialul complet și asigură ca într-o companie să activeze persoane ce posedă calitățile necesare locului de muncă ales.

Această activitate este o vocație deosebită, necesitând multă dedicație și energie. Pentru ca cineva să devină specialist în resurse umane, trebuie să posede o gamă variată de cunoștințe în pedagogie, psihologie și în alte domenii. Managerul de resurse umane se află într-o constantă comunicare cu toate departamentele companiei. Face cunoștință periodic cu oameni noi, cercetează, dezvăluie și le stimulează aptitudinile.

Departamentul de resurse umane are grijă de fiecare persoană din cadrul companiei, de rezultatele și abilitățile sale, dar reprezintă și partea companiei care se ocupă de recrutarea, angajarea și instruirea angajaților.

Kinesiotherapist Stock Photos, Royalty Free Kinesiotherapist Images |  Depositphotos®

Kinetoterapeut

Un kinetoterapeut este specialistul care se ocupă de tratarea și remedierea anumitor afecțiuni, accidentări și dureri fizice.  Persoanele din acest domeniu dețin vaste cunoștințe în recuperarea medicală, care constă în efectuarea unor exerciții după un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă.

Kinetoterapia face parte din medicină fizică și se axează pe mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate de către kinetoterapeut, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

Site Engineer Job Description Sample Template | ZipRecruiter

Analist IT

Un analist IT se specializează în evaluarea și dezvoltare sistemelor de informații, scriind codul unor aplicații pentru sistemele respective. Teoretic, acesta este și un analist de sisteme, și un programator de aplicații.

Tot analistul It cercetează și studiază arhitectura de software și procedurile unei organizații. Pe lângă asta, dă soluții pentru sisteme informaționale care să ajute compania respectivă să opereze mai eficient. Astfel, analistul programator îmbină cunoștințele de IT cu cele de business și, în același timp, înțelege nevoile și limitările amândurora.

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoști limba engleză, dar nu ai suficientă practică în exprimare? English Speaking CLUB te invită
Next Află mai multe despre regulile salutului verbal și gestual
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =