Ziua Faptelor Bune! Află cum poate participa organizația ta


ziua faptelor bune

Ziua Faptelor Bune este o tradiție anuală de facere de bine. Participă împreună cu organizația din care faci parte și realizează activități de voluntariat ce vor face lumea mai bună!

În toată lumea, sute de mii de oameni aleg să facă voluntariat și să ajute cei nevoiași, astfel punând în practică o simplă idee că fiecare persoană poate face un bine, fie că e vorba de o faptă mai mare sau puțin mai mică, pentru a îmbunătăți viețile altora și de a schimba în mod pozitiv lumea.

Ziua Faptelor Bune a fost inițiată în 2007 de o doamnă de afaceri – Shari Arison. Acest proiect social este înfăptuit în toată lumea. De la lansarea sa din 2007, această tradiție anuală de binefacere a crescut de la 7.000 de participanți, în Israel, la aproape 1 milion în 2015. Mergând la nivel mondial în 2011 cu 10 orașe internaționale, inclusiv câteva din SUA, Ziua Faptelor Bune a început să unească oamenii de peste toată lumea. 

În anul 2016, Moldova sa implicat pentru prima dată în cadrul acestei mișcări, având ca reprezentanți în țară Centrul Republican al Voluntarilor, din cadrul Centrului Cultural Evreiesc.

Evenimentul a avut loc pe data de 10 aprilie, peste 300 de voluntari au fost implicați în 18 proiecte variate de binefacere: construirea cuștilor pentru animale, ordine în 2 parcuri ale capitalei, ajutor la spitale și aziluri de bătrâni în susținerea bolnavilor prin vorbe calde și activități distractive, donare de sânge la un punct mobil pe strada Eugen Doga, etc. Primăria Chișinăului a oferit un troleibuz în care orice persoană a călătorit gratuit.

În anul 2017 organizatorii au implicat în 50 de activități peste 1000 de voluntari din diferite regiuni ale țării.

În 2018, evenimentul a avut ca participați cca 2200 de voluntari, implicați în 147 de activități de voluntariat, în toată țara, inclusiv Transnistria.

În 2019, acțiunea a adunat cca 3200 voluntari, implicați în 122 activități de
voluntariat, pe întreg teritoriul țării.

Echipa Centrului Republican al Voluntarilor se adresează către organizațiile interesate de a se implica, împreună cu grupul de voluntari în data de 29 martie 2020, la cel mai mare eveniment de binefacere în Moldova: „Ziua Faptelor Bune”. 

Dacă este interesantă propunerea, organizațiile se pot înregistra la acest link, până la data de 15 martie 2020: (organizațiile înregistrate vor primi regulamentul de participare la data de 16 martie 2020)

Găsiți evenimentul pe Facebook (click aici) și bifați “Particip”.

Descoperă mai multe oportunități, urmărind pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ce este antreprenoriatul? Află răspunsul prin prisma unor istorii de succes
Next Tinerii jurnaliști pot câștiga o bursă și un stagiu în SUA
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 4 =