Vrei să cunoşti mai multe despre integrarea europeană? Participă la Şcoala de vară organizată de IPRE

oportunităţi pentru studenţi , şcoală de vară, IPRE

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) anunță concurs pentru selectarea a 30 de tineri din Chișinău, Comrat și Tiraspol, care vor participa la Școala de Vară ,,Consolidarea parteneriatului academic între tinerii din Chișinău, Tiraspol și Comrat în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE’’.

Evenimentul își propune să eficientizeze comunicarea și să consolideze conexiunile profesionale între tinerii cercetători din cele trei regiuni printr-o serie de lecții publice și activități tematice legate de implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Un alt obiectiv urmărit de organizatori este informarea participanților despre impactul Acordului de Asociere asupra procesului de dezvoltare și europenizare la nivel local, în zone precum UTA Găgăuzia și Transnistria.

În cadrul Școlii de Vară, participanții vor avea șansa să participe la sesiuni de informare și dezbateri moderate de experți în domeniul integrării europene, cât și la discuții cu invitați din cadrul structurilor guvernamentale ale Republicii Moldova și a organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău.

Limbile de lucru: Română, Engleză, Rusă.

Eligibilitate: Pot participa studenți din ciclul licență, masterat și doctorat din Chișinău, Comrat și Tiraspol, cunoscători ai limbilor engleză și rusă și care sunt interesați de domeniul studiilor europene și relațiile dintre Republica Moldova și UE.

Costurile de participare (transport, cazare și mâncare) vor fi acoperite integral de către organizatori.

Pentru a participa la concurs, candidații sunt rugați să expedieze la adresa mihai.mogildea@ipre.md un CV actualizat însoțit de un eseu de 2-3 pagini la unul din următoare subiectele:

  1. Importanța implementării Acordului de Asociere pentru Republica Moldova: realizări și perspective;
  2. Impactul Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător asupra comunităților de business la nivel regional;
  3. Rolul Acordului de Asociere în dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană (studiu de caz asupra unuia din următoarele domenii: justiție, buna guvernare, securitate, anticorupție).

Termenul limită de aplicare este 16 iulie 2018, ora 23.59.

Pentru mai multe detalii sau întrebări legate de Școala de Vară, ne puteți contacta la adresa: mihai.mogildea@ipre.md

Școala de Vară IPRE este organizată în cadrul proiectului ,,Consolidarea parteneriatului academic între tinerii din Chișinău, Tiraspol și Comrat în contextul implementării Acordului de Asociere RM – UE’’, finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe în baza unei decizii a Bundestag-ului German.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și în cooperare cu Centrul de Studii Europene (FRIȘPA), Centrul Pro-Europa Comrat și Universitatea de Stat din Comrat, precum și cu Școala de Cercetări Politice de la Tiraspol.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Doreşti să îţi continui studiile în S.U.A? Vino la o sesiune de orientare şi află cum să te adaptezi mai uşor la viaţa academică
Next Job// Şef de Serviciu a Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =