Delectează-te cu cele 7 lucruri curioase din biografia lui Mark Twain


Pe 30 octombrie 2017, se împlinesc 182 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai renumiți scriitori americani – Mark Twain. Cu această ocazie ți-am pregătit 7 lucruri curioase din biografia marelui autor, umorist, satirist și jurnalist îndrăgit, pentru buna dispoziție și inteligența sa, care a rezistat deceniilor:
 1. Numele adevărat al lui Mark Twain este Samuel Langhorne Clemens. Acesta a fost născut prematur, cu două luni înainte de termen, iar până la vârsta de 7 ani a fost extrem de bolnăvicios. A fost al șaselea din cei șapte copii ai familiei.
 2. Pseudonimul “Mark Twain” este un tribut adus zilelor când autorul naviga pe râul Mississippi și înseamnă o adâncime de siguranță pentru vapoare.
 3. Romanul său ”Aventurile lui Tom Sawyer” este primul din lume redactat la o mașină de scris. Mark Twain este unul dintre primii autori care și-a scris integral lucrările, utilizând mașina de tapat.
 4. Mark Twain purta doar costume albe, iar în garderoba lui se găseau mai mult de douăzeci de costume de această culoare.
 5. Mark Twain a traversat Oceanul Atlantic de 29 de ori. A vizitat Palestina și Odessa. A scris 30 de cărți și mai mult de 50 de mii de scrisori.
 6. Mark Twain a fost arhicunoscut în perioada vieții. Se spune că odată a primit o scrisoare care avea menționat la destinatar “Mark Twain, God Knows Where.”
 7. Mark Twain s-a născut și a murit în aceeaşi ani în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ. Acesta afirma: „Am sosit cu Cometa Halley în 1835. Va apărea din nou la anul, și mă aștept să mă duc cu ea. Ar fi cea mai mare dezamăgire a vieții mele dacă nu mă duc cu cometa lui Halley. Atotputernicul a spus, fără îndoială: «Aici sunt ciudații ăștia doi, fără rost; au sosit împreună, trebuie să plece împreună».

Mark Twain s-a remarcat și prin gândurile sale alese, subtile și pline de înțelepciune presărată cu un umor fin. Iată câteva dintre ele:

 1. “Peste 20 de ani ai să regreți mai mult lucrurile pe care nu le-ai făcut decât cele pe care le-ai făcut. Așa că ridică ancora, ieși din portul cel sigur și prinde vânt în vele. Explorează. Visează. Descoperă.”
 2. ”E mai bine să taci din gură și să-i lași pe ceilalți să creadă că ești un prost, decât să vorbești și să înlături orice îndoială.”
 3. „Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar… Dar stai, că mă repet.”
 4. „Daca iei un câine flămând și îi dai de mâncare, nu te va mușca. Aceasta este cea mai importantă diferență între un câine și un om.”
 5. „Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”
 6. “Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să simți că și tu poți deveni mare.”
 7. “Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos la nivelul lor și te vor bate prin experiență.”
 8. „Astăzi e acel ”mâine” de care te temeai ieri.”
 9. „Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.”

Nu înceta să descoperi zilnic lucruri noi, și fii cu ochii pe youth.md!

Autor: Garuța Alexandrina

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii din Soroca sunt așteptați la cea mai înfricoșătoare petrecere de Halloween
Next Învață cum să te înregistrezi la Green Card împreună cu NEXUS din Cimișlia
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *