Iodul și beneficiile pentru sănătate


Iodul se găsește în mod natural în unele alimente, este adăugat în sare și este disponibil ca supliment alimentar. Consumul de iod este important pentru toată lumea și în special pentru sugari și pentru femeile gravide. 

Iodul te scapă de bătături

Dimineața și seara, se ung bătăturile cu iod și apoi se face o baie caldă timp de 15 minute, iar în apa se adaugă o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu. La final, se freaca bătăturile cu o piatră ponce;

Iodura de potasiu poate fi luată de către cineva care a fost expus la radiații pentru a reduce acumulările din tiroidă. Aceasta actiune reduce riscul de cancer la glanda tiroidă;

  • Iodul ajută la sănătatea unghiilor și a părului

Iod remediul împotriva răcelilor și a durerilor de gât

Se prepară o soluție pentru gargară din 250 ml apa caldă, 1-2 picături de iod şi o linguriță de sare. Clătirea gãtului se face de 6 ori pe zi. De asemenea, se pot face și inhalații cu iod.

Iodul este eficient și în durerile de coloana

Se amestecă cate o lingură de iod și una cu suc de lamaie. Cu ajutorul unui tampon de vata, se unge coloana, înainte de culcare.;

  • Iodul ajuta la prevenirea hipotiroidismul și tiroxina, hormonul care controlează arderile metabolice;
  • Iodul ajuta în tratamentul bolii sanului fibrochistic
  • Iodul (unguentul) este folosit pentru dezinfectarea pielii și curățarea rănilor. Se ung locurile bolnave, pielea sau unghiile cu iod;
Alimente bogate in iod pentru sanatatea glandei tiroide – Ghid365

Surse de iod importante

  • Este prezent în cantități mari atât în plantele marine, cât și în animale, inclusiv moluștele, albinele și algele maro, care pot absorbi iodul din apa de mare.
  • Asigurați-vă că includeți cantități bune de conserve de sardine, ton conservat, homar, stridii, scoici, cod, halibut, hering, somon, creveți în dietă.
  • Alge, usturoi, fasole lima, semințe de susan, boabe de soia, verdeață și spanac sunt câteva din celelalte surse de iod.
  • Sarea iodată este o altă sursă importantă, iar brutarii o adaugă în mod regulat iod la aluatul de pâine ca agent de stabilizare.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Obiceiuri ale oamenilor de succes
Next Top 10 cele mai frumoase locuri din lume
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + twelve =