Vrei să afli care este eficiența administrației publice locale în Moldova? Vino la conferința marca IDIS Viitorul

idis viitorul, finante publice, sustenabilitate financiara

Institutul pentru Dezvoltare Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu INEKO (Slovacia) te invită la conferința „Eficiența administrației publice locale din Moldova: indicator al integrității, sustenabilității financiare și bună guvernare”. 
Evenimentul va avea loc joi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 10.00 (înregistrarea și cafeaua de bun venit te așteaptă de la ora 9.30), în sala de conferinţe a hotelului Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.
Scopul acestei conferințe este de a oferi participanților un schimb de bune practici și lecții învățate în domeniul asigurării transparenței și responsabilizării financiare în activitatea autorităților publice locale (de nivelul I și II) din Moldova.
Astfel, în cadrul evenimentului va fi prezentat topul celor mai transparente primării și consilii raionale din Moldova în anul 2018 (evaluându-se activitatea APL din anul 2017). Clasamentul a fost realizat de juristul Viorel Pârvan, în baza unei cercetări sociologice și a monitorizării paginilor web oficiale ale 50 de primării și consilii raionale. Datele clasamentului vor putea fi accesate pe portalul transparenței guvernării locale în Moldova – http://localtransparency.viitorul.org/. La conferință vor participa și experții Transparency International din Slovacia care vor prezenta clasamentul celor mai transparente orașe slovace.
Un moment important inclus în agenda conferinței va fi premierea celor mai transparente autorități locale (primării și consilii raionale) din țară, conform Topului realizat de IDIS „Viitorul”. Totodată, la evenimentul din 8 noiembrie, experta în finanțe publice, Angela Secrieru va comunica despre sustenabilitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale din MoldovaCele mai bune și cele mai proaste politici locale și regionale din țară implementate în perioada august – octombrie 2018, la fel vor fi prezentate în cadrul conferinței.
Traducerea simultană română-engleză și engleză-română va fi asigurată pe toată durata conferinței.
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesat în activități de prevenire a torturii? Fii parte a Forumului Studenților antitortură
Next JOB//OLDCOM caută un/o SMM Manager
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 12 =