Metodele prin care dezinformarea acționează asupra oamenilor


Înaintea erei online, informațiile erau preluate din ziare și reviste. În prezent, oricine poate crea un blog, poate deține o pagină Tumblr, sau își poate posta opiniile online. Aşa a apărut dezinformarea, care a căpătat  rădăcini adânci  in societatea noastră.

Cum acționează  ea asupra oamenilor, vei afla din articolul de astăzi.

Îți cucerește atenția prin informații false sau denaturate. De aceea, în cele mai multe cazuri, informațiile vor fi prezentate drept șocante, alarmante sau care deconspiră ceva sau pe cineva.

Îți obține încrederea și suportul persoanei care tocmai a primit informația falsă sau denaturată

Te face să acționezi. Odată ce încrederea persoanei care a primit informația falsă sau denaturată a fost cucerită, aceasta poate deveni la rândul ei canal de răspândire dezinformării.

Ce poate fi făcut pentru a lupta împotriva dezinformării?

Dezinformarea din mediul online este foarte greu de corectat. Odată ce persoanele au găsit „dovezi” incontestabile, versiunile externe și contradictorii sunt pur și simplu ignorate.

Toate aceste știri, uneori contradictorii, se proliferează pe Facebook, având tendința de a induce un climat al nesiguranței și a instiga împotriva practicilor oficiale recomandate. Putem lua aici exemplu vaccinurilor, dietelor, etc.

Pentru a fi bine informat, urmează Cursul de educație media pentru tineri este un produs al Clubului Studenților, elaborat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane.

Ghidul de educație media pentru tineri „Cu ochii în patru” este realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass-media din Republica Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews Moldova.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram  pentru  a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous EVENIMENT: Ce sunt de fapt masculinitatea și feminitatea?
Next Champions of Change 2021 - Anetta Dabija: „Îmi doresc să locuiesc într-un oraș pentru oameni”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + fourteen =