Jocuri intelectuale în domeniul electoral „Ce? Unde? Când?” pentru elevi


Jocuri intelectuale pentru elevi

Centrul de Instruire Continuă  în Domeniul Electoral (CICDE) anunță reluarea etapei primăvară – vară de Jocuri  intelectuale în domeniul electoral „Ce? Unde? Când?” întrerupte din cauza pandemiei de COVID-19 și anunță deschiderea înscrierilor pentru următoarele jocuri.  

În etapa aceasta vor fi organizate încă 3 jocuri – câte unul pentru fiecare regiune. Nord, Centru, Sud. Echipele formate din maxim 6 elevi ai tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar de pe teritoriul Republicii Moldova se pot înregistra până la data de 24 mai 2020.

Pentru a te înscrie în competiție, completează formularul de participare, link aici. 

Cum sunt organizate aceste jocuri intelectuale?

Modalitatea de joc și platforma pe care vor fi organizate acestea va fi anunțată echipelor înregistrate. Echipele învingătoare se vor califica pentru etapa finală, care se va desfășura în toamnă. 

Jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală au fost organizate pentru prima oară în septembrie 2017. Conceptul jocului constă în adresarea unor întrebări de inteligență, logică, erudiție sau perspicacitate cu tematică electorală. 

Pe parcursul celor trei ediții de până acum, la concurs au participat în total peste 700 de elevi din aproximativ 80 de școli. Primul joc din ediția din acest an a avut loc în data de 7 februarie 2020 în mun. Chișinău, celelalte fiind suspendate pe perioada stării de urgență.  

Competițiile se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Bună Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra. 

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe în fiecare zi cu ajutorul acestor 4 canale de Youtube pentru tineri!
Next IREX Moldova invită la o sesiune live despre interpretarea datelor de audiență TV
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − seven =