[Antreprenoriat] Filme și documentare care te vor inspira să-ţi creezi propriului start-up


Antreprenoriat

Uneori, singurul element care ne lipsește pentru a porni la un drum, este un catalizator. Cel care să ne motiveze și să ne redea o doză de curaj de care avem atât nevoie. Acesta poate fi o istorie de succes, o personalitate, un gând spus la momentul potrivit, sau un film despre antreprenoriat.

În continuare, îţi sugerăm o listă de filme şi documentare care, fie te vor inspira, fie te vor instrui în domeniul afacerilor:

  • The Social Network

Filmul povestește despre crearea rețelei care va rămâne cunoscută ca Facebook de către un tânăr student la Harvard, Mark Zuckerberg. În cadrul acestuia, este arătată și o parte mai întunecată cu care se confruntă cei care intră în lumea afacerilor, precum furtul de idei și trădarea prietenilor.

  • The Startup Kids

”The Startup kids” reprezintă o serie de interviuri cu antreprenori de succes care nu știu ce înseamnă bariera de vârstă. Printre ei sunt și cei care au avut ideea şi au pus bazele companiilor ca SoundCloud și DropBox. Dacă te gândești că ești prea tânăr pentru a te lansa pe piață, privește acest documentar despre antreprenoriat!

  • Pirates of Silicon Valley

Este un film de televiziune biografică americană din 1999 în regia lui Martyn Burke, cu Noah Wyle în rolul lui Steve Jobs și Anthony Michael Hall în rolul lui Bill Gates. Este prezentată rivalitatea, din anii 70-90, ale celor două cele mai bogate și celebre personalități de astăzi. Directorul documentarului a remarcat într-un interviu că „Steve Jobs și Bill Gates sunt adevărații revoluționari ai timpului nostru. Nu studenții care au ocupat biroul decanului la sfârșitul anilor ’60. Nu marșarii anti-război care erau hotărâți să răstoarne locuri de muncă. Sunt cei care au schimbat modul în care lumea gândește, acționează și comunică. “

  • Enron: the smartest guys in the room

Acest documentar poate fi interpretat ca un manual de instrucțiuni: cum să nu. Filmul examinează prăbușirea corporației Enron din 2001, care a dus la procese penale mai mulți directori de top ai companiei. Arată, de asemenea, implicarea comercianților Enron în criza electricității din California. Se prezintă interviuri cu McLean și Elkind, precum și cu foști directori și angajați ai Enron, analiști de acțiuni, reporteri și fostul guvernator al Californiei.

  • The Founder

Acum McDonald’s este privit ca o evidență și ca un atribut prezent în toate marile orașe ale lumii. Dar care e secretul care a făcut dintr-o companie de fast-food un gigant mondial? Poţi afla răspunsul la această întrebare şi să afli secretele unui astfel de antreprenoriat în documentar.

  • The Big Short

Și, în sfârșit, o comedie biografică pe lista noastră, care îți va arăta într-un mod neplictisitor ce este o criză economică și ce stă în spatele ei!

Vă dorim vizionare plăcută şi mult succes! Pentru mai multă inspirație și informații utile, nu ezitați să accesați paginile Youth.md de Facebook, Instagram, și Telegram!

Reporter: Mocanu Paula

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Antreprenoriat] Piața de desfacere online - aspecte pro/contra
Next Activități de divertisment pentru tineri: Turneu de Counter-Strike
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − one =