Vino la Zpace și descoperă unul dintre cele mai arhaice și contemporane mijloace de comunicare

edu art, 30 de ani de libertate, istorii din cartier

Cu ocazia celor 30 de ani de libertate, Dan PERJOVSCHI va face o prezentare miercuri, 24 iulie 2019, ora 20:00, la Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

O practică artistică bazată pe libertatea de expresie, ascunsă în dictatură și redescoperită în democrație. De la local la global. De pe hârtie pe zid. Din ziar în muzeu și viceversa. Desenul este unul din cele mai arhaice mijloace de comunicare. Și unul din cele mai contemporane. Artist, activist, cetățean.

Dan PERJOVSCHI folosește desenele sale binecunoscute, stilul de joc și instalațiile specifice locului pentru a ilustra evenimentele curente, în timp ce declanșează o critică plină de umor în adresa presei internaționale și a actorilor guvernamentali. Lucrările sale satirice reprezintă intervenții schițate cu imagini și texte de știri, transformând galeria într-un spațiu de frustrări relatabile cu condițiile socio-politice. Aflându-se pe o fundație efemeră, Perjovschi nu evită să abordeze contradicțiile inerente scenei socio-economice privilegiate unde pot fi găsite lucrările sale. Pentru violență, opulență și extremism, el răspunde cu râsete, cuvinte  și ridicol, protejând libertatea.

Acest eveniment este organizat în cadrul programului Edu-Art („Fațade Publice: Istorii din Cartier” – Școala Internațională de Vară) și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Proiectul Edu-Art urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.

Previous Peste 150 de tineri au discutat despre media cu jurnaliștii și influencerii pe care-i admiră
Next Vino în Parcul Valea Trandafirilor și participă la „Meciul Generației”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *