Înscrie-te și participă la cursul curatorial condus de Lilia DRAGNEVA

edu art, curs curatorial, Lilia DRAGNEVA

Edu-Art – educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Proiectul urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.

Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru realizarea profesională pe plan internaţional.

Portretul Adei Zevin: expoziție retrospectivă bazată pe lucrări din colecții private și arhivă personală – curs curatorial condus de Lilia DRAGNEVA [MD]
Bunker, str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău 

Curatoriatul de Artă Contemporană este un curs compus din 4 seminare în cadrul cărora participanții vor afla mai multe despre această disciplină și meserie, vor discuta diverse concepte pentru expoziții de artă și vor încerca să elaboreze o propunere de eveniment / expoziție cu participarea tinerilor artiști.

Prin acest curs de seminare teoretico-practice de Curatoriat pornești de la un concept prestabilit, propus de conducătorul de curs, care prevede un proces de cercetare în ideea recreării identității personale a unei somități din lumea artistică basarabeană. Participanții la curs, în urma unei cercetări minuțioase în colecțiile private și arhive personale, vor concepe o expoziție de retrospectivă, anticipată de un panel teoretic. O recreare vorbită (de critici de artă, teoreticieni, prieteni și colegi) și vizualizată (prin picturi, poze, filme, scrisori de corespondență, agende personale și elemente de mobilier) a portretului/chipului personificat al Adei Zevin.

Pentru a participa, te rugăm să completezi acest formular de participare: https://goo.gl/forms/GJejuLvyTCciPZP32

Prima întâlnire va avea loc pe 19 decembrie 2018ora 16:00 – 18:00, la Bunker, str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău.

Data limită: 15 decembrie 2018

Participarea la training este gratuită. Vârsta participanților: 18-35 ani. Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori. Se va acorda prioritate studenților de la facultățile de artă, arhitectură și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie.

Trainingurile se vor desfășura în limba română.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Bucurați-vă de daruri unice, de idei inspiraționale la Târgul de Crăciun
Next Ia parte la lansarea clubului „Nici o zi fără lectură” și valorifică autorii autohtoni și operele acestora
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =