Peste 150 de tineri au discutat despre media cu jurnaliștii și influencerii pe care-i admiră

media conecteaza tineri, centrul media pentru tineri,

Tineri din toate regiunile R. Moldova s-au întâlnit la Chișinău, la evenimentul „Media conectează tinerii” și au stat de vorbă cu jurnaliști și influenceri.

Participanții au fost curioși să afle cum sunt evitate falsurile de către presa profesionistă și care sunt sursele veridice la care se pot abona. De asemenea, tinerii i-au întrebat pe vloggeri – Valeriu Rașcu, Banca de Bancuri și Dorin Galben, Un show de doi Galbeni cum pot deveni celebri și cum ar putea face primii bănuți datorită social media.

„Evenimentul „Media Conectează Tinerii” a fost o experiență fenomenală, unde fiecare dintre noi a avut ocazia să întâlnească persoanele care îl inspiră. Invitații ne-au încurajat să fim atenți la ce postăm, să facem produse media de calitate și să ne ferim de știrile false. Am avut ocazia de a comunica cu un reporter, am oferit un interviu pentru Radio Moldova”, a spus Maria Chiseliță, s. Ermoclia, Ștefan Vodă.

Scopul evenimentului a fost cel de a conecta tinerii, într-un mod interactiv, cu media și educația media. Pentru participanți a fost organizat un panel de discuții, iar invitații au fost Sergiu Niculiță (TV 8), Sorina Obreja (Pro TV), Alexandru Lebedev (diez.md) și Valeriu Rașcu (vlogger, Banca de Bancuri). Ei au răspuns la întrebările tinerilor și au vorbit despre imaginea tinerilor în produsele lor. Ulterior, participanții au cerut să facă fotografii și să vorbească cu cei pe care-i urmăresc pe rețele sau la televizor.

„Ultima zi a taberei fost ceva special pentru că ne-am întâlnit cu cei de la Abr4ziv și cu patru profesioniști din media. Cu ei am facut poze și am discutat despre tot ce înseamnă jurnalism. În general, la tabăra de educație media, în afară de cunoștințele pe care le-am primit, am avut ocazia să muncim pe teren, împreună cu mentorii noștri. Am luat interviuri, am editat videouri și în final, am prezentat rezultatul juriului. În același timp, ne-am distrat alături de noii prieteni. Mesajul meu pentru fiecare tânăr(ă) este să se implice, să accepte provocările”, a menționat Cristian Izvorean, Drochia.

În partea a doua a evenimentului tinerii au putut participa la două ateliere – Despre rețele sociale cu Igor Strechi; Despre Realitatea Virtuală cu Dumitru Gangaliuc. Alți tineri au descoperit, în cadrul ExpoMedia, instituții și proiecte media de la noi: ABRAZIV TV, Radio Moldova – Programe pentru copii și tineri, Cartierul Tineretului/BAS TV, Drochia TV, Asociația Presei Independente, Un show de doi Galbeni.

„Media conectează tinerii” a fost și evenimentul ce a încheiat școala de vară de educație media „Multimedia Conector pentru Tineri”, la care au participat 45 de fete și băieți. Timp de trei zile, ei au lucrat în cinci ateliere – video, videostorytelling, jurnalism mobil, jurnalism cetățenesc, media toastmasters, și au realizat produse media despre implicare civică și educație media. La „Media conectează tinerii”, participanții au vorbit despre tabăra de educație media și au ținut discursuri ce au promovat importanța educației media.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene și se încadrează în proiectul „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB// FIDES anunță concurs de angajare pentru poziția de educator
Next Vino la Zpace și descoperă unul dintre cele mai arhaice și contemporane mijloace de comunicare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 6 =