Vino la prezentarea cursului „Drama writing”, cu Inna Cebotari

inna cebotari, curs, artcor

Cum conectezi audiența și-o faci să vrea să-ți asculte istoria, să creadă în ea? Cum poate fi motivat cineva să scrie? Ce-l poate stimula? Cum și de unde apar ideile bune? Cine e eroul tău? Ce vrea el?

Inna Cebotari te invită la prezentarea cursului Drama Writing „Pune întrebările exacte și corecte, ăsta e unul din principiile după care mă conduc atunci când scriu!”. În cadrul acestuia vei afla „Ce mișcă o istorie înainte, ce o face să fie vie?”, „Unde se auto plasează autorul în această istorie?” sau „Din punctul cui, de vedere, este povestită istoria?”.

Totodată se va vorbi și despre: structura unei istorii, deciziile pe care un autor trebuie să învețe să le ia, crearea caracterelor vii și interesante, importanța detaliilor exacte. Se vor analiza piese și scenarii și se va scrie. Toată teoria va fi implementată în exerciții practice.

Toți cei care sunt interresați de a scrie o istorie, sunt invitați să se alăture. Evenimentul va avea loc pe 1 august, ora 18.30, la Artcor.

Inna și-a făcut studiile de master în regie la Școala-studio MHAT / Moscow Art Theatre School (Школа-студия МХАТ) în colaborare cu Centrul Teatral-Cultural Vsevolod Meyerhold din Moscova și a absolvit și masteratul în Scriere dramatică, unul în România, și altul la Chișinău. A colaborat și a lucrat în rezidențe de creație cu diferiți autori dramatici și regizori cu renume mondial. A fost curator a unor serii de ateliere de scriere dramatică și a inițiat propriul curs de Scriere creativă la Chișinău. Inna încurajează fiecare autor să-și găsească propria cale, propria voce. Să lupte cu frica, lenea și să scrie. Să scrie cât mai mult. Să transforme deprinderea de a scrie în necesitate și obișnuință.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous (FOTO) ISTORII URBANE #7: O NOUĂ DOZĂ DE ARTĂ PE STRĂZILE CHIȘINĂULUI
Next JOB//CNPAC anunță concurs de selectare a unui specialist/specialiste în comunicare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 1 =