Video // Râul Ceaga – important, dar poluat


Râul Ceaga are o lungime de 120 km și o suprafață a bazinului de 1.270 km². El izvorăște dintr-o zonă deluroasă aflată în apropierea satului Chircăieștii Noi, Căușeni, curge pe direcția sud, străbate raionul Căușeni, traversează frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina și străbate teritoriile raioanelor Tarutino și Arciz, din regiunea Odesa, Ucraina.

Cu toate că reprezintă o susrsă importantă de apă, râul Ceaga este foarte poluat – sticle, ambalaje, pungi, cutii – toate ajung pe malul lui sau chiar în cursul de vărsare. Despre problemele râului Ceaga am discutat cu primarul satului Taraclia, Căușeni, Vladimir Cucereavîi.


Acest articol este un exercițiu de activism civic și jurnalism cetățenesc, prin care tinerii învață să se exprime cu privire la problemele sau succesele comunității din care fac parte. 

Articol realizat în cadrul atelierelor de jurnalism cetățenesc, organizate de Centrul Media pentru Tineri în proiectul „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Autor: Tineri.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de fotografie arhitecturală cu Volker Kreidler va fi organizat la Artcor
Next Participă la concursul ARS ADOLESCENTINA – 2020, etapa Colinde
Centrul Media pentru Tineri
About the author

Centrul Media pentru Tineri

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =