Vino la expoziția ”Casa Inimii” și lasă-te inspirat de arta și talentul Victoriei Kara


expoziție

Ce? Expoziția de pictură ”Casa Inimii”, de Victoria Kara

Cine organizează? Kara Vi Art

Când? 16-30 noiembrie 2017

Unde? Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu

Descriere:

Victoria Kara vă prezintă proiectul personal, “Casa Inimii”, care are menirea de a ilustra o emoționantă poveste despre Patrie și despre îndeletnicirile și cultura poporului Găgăuz din Republica Moldova. Cu o grijă deosebită, pictorul păstrează amintirile despre locul unde și-a petrecut copilăria, iar acum, ele toate au prins viață pe pânză.

În mediul urban, unde lucrurile se schimbă cu o viteză uluitoare, omul contemporan din când în când își mai aduce aminte despre strămoși, despre Patrie, despre rădăcina sa și a culturii însăși. De a povesti câteva istorii scurte, pentru a reaminti publicului adevarăta sa valoare – acesta este imboldul tânărului talent întru realizarea proiectului.

Pictorul distinge scenele unde găsim natura autentică, înzestrată cu dealuri și văi, plantațiile de struguri, bolta cerească, dar și animalele. Un loc deosebit îl ocupă poporul în ținute autentice și cultura acestora. Casele în stil tradițional, obiecte de uz casnic, precum și vestimentația reprezintă o adevărată bogăție spirituală a autorului. Picturile sunt realizate în culori intense și călduroase, la fel ca și razele care încălzesc pământul moldav.

Sursa: pagina de Facebook a evenimentului

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Iată 10 cuvinte româneşti cu origini fascinante
Next Nu rata un inedit spectacol românesc, despre dragoste și destin - Ciuleandra
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 7 =