Consultanță juridică gratuită pentru persoanele cu dizabilități


Asociația Obștească „Fiecare contribuie pentru Schimbare” (FCPS) va consilia și acorda asistență persoanelor cu dizabilități și îngrijitorii lor, asistenților personali, persoanelor care sunt victime ale  violenței în familie din raioanele Criuleni și Dubăsari în realizarea dreptului privind accesul la justiție și soluționarea problemelor de ordin juridic cu care se confruntă aceștia.

Scopul intervenției este de a informa și susține emoțional persoanele cu dizabilități și cele supuse violenței în familie în revendicarea drepturilor fundamentale prin asigurarea accesului la justiție.

Astfel, doi consultanți juriști și avocați specializați în cazuri de violență în familie și dizabilitate vor identifica necesitățile și problemele persoanelor, vor oferi consultanță și asistență în întocmirea cererilor, demersurilor etc. La fel, persoanele cu dizabilități, îngrijitorii lor, asistenților personali sau persoanele supuse violenței în familie vor fi referite către instituții responsabile de asigurarea drepturilor lor, pentru soluționarea cazurilor beneficiarilor.

„Ne-am propus în această activitate să acordăm ajutor la cel puțin 25 de beneficiari din 7 localități ale raioanelor Criuleni și Dubăsari. Vom oferi informații despre drepturile lor fundamentale și consultații despre cum să apeleze la servicii de suport, ce măsuri să întreprindă pentru a beneficia de servicii juridice și a-și soluționa problema”, a comunicat Ina Cazacu, coordonatoare de proiect, în AO FCPS.

Partenerii-cheie în realizarea acestei activități sunt: Direcția Asistența Socială și Protecția Familiei, Serviciul de Asistență Psihopedagogică, parajuriștii din raioanele Criuleni și Dubăsari, care vor încuraja beneficiarii lor să solicite ajutor din partea FCPS.

Activitatea are loc în cadrul Proiectului „Parteneriate locale pentru un acces mai bun la justiție”, implementat de AO „Fiecare contribuie pentru Schimbare” în calitate de organizație beneficiară a Proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale, cu suportul financiar al Suediei.

Sursa: fcps.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Un nou atelier de lectură la „Junimea XXI” cu Constantin Buduleci
Next Oportunitate pentru studenți! Participă la Disrupt Camp și câștigă premii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 19 =