Vino la #ClassFest2019 și delectează-te cu peste 100 de filme de scurt și lungmetraj

classfest, amtap, cineasti, film, proiectii

În perioada 7-12 mai 2019, toți studenții, cineaștii și cinefilii – își dau întâlnire la #ClassFest2019 – Festivalul Internațional al Școlilor de Film organizat de Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP).

Vino să te delectezi cu peste 100 (!) de filme de scurt și lungmetraj: ficțiune, documentare și animații venite din cele 13 țări participante: Ucraina, Italia, Kârgâzstan, Polonia, Azerbaijan, Uzbekistan, Rusia, Belarus, Armenia, Germania, România și Moldova.

#ClassFest-ul este o zonă liberă de schimb de idei şi experienţe, în acest context tinerii şi viitorii cineaşti vor beneficia de o serie de evenimente speciale – masteclass-uri şi ateliere de creaţie focusate pe subiecte ce ţin de rolul regizorului în filmul documentar, scenariul filmului documentar, clişeele de percepţie a secvenţelor de montaj în relaţia spectator-film, modernizarea instruirii regizorilor de film prin metode inovaţionale şi pe găsirea şi filmarea secvenţei potrivite.

Atelierele vor fi coordonate de cineaşti şi regizori cu experienţă în arta cinematografică: Ruben Grigoryan, regizor de film (Armenia), Assiya Baigozhina, jurnalist, cineast (Kazahstan), Andrei Kaminskiy, regizor de film (Rusia) și Valentin Marchenko, regizor de film (Ucraina).

Nu vor lipsi din programul festivalier nici expoziţiile de scenografie cinematografică, realizate de studenţii catedrei Studii Teatrale şi Scenografie, expoziţii de fotografie propuse de studenţii Departamentului Multimedia (AMTAP) şi recitalurile muzicale susţinute de studenţii din Orchestra Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Când? – 7-12 mai
Unde? – Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP), blocul I.
INTRARE LIBERĂ (la toate proiecțiile & evenimentele)

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Istorii Urbane #3: Ruinele istorice ale capitalei
Next Participă la un seminar interactiv despre gândirea critică organizat de America House
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =