[Opinie] De ce este important să utilizăm torbițe ecologice?


În viața de zi cu zi suntem mereu grăbiți și obosiți, de aceea nu atragem mare atenție față de produsele pe care le procurăm, în special ambalajele în care sunt împachetate. Chiar dacă nu găsim alternative pentru produsele ambalate în tetrapak, plastic sau metal, putem foarte simplu să alegem în ce anume vom transporta cumpărăturile de la supermarket sau piață până acasă, fiind accesibilă și varianta cu torbițe ecologice.

– Pungă de plastic?

– Nu, mulțumesc!

Torbițele ecologice sunt o alternativă a pungilor de plastic, cu avantaj ecologic și economic. Decât să procurăm de fiecare dată câte 2-3 pachete, mai bine e să purtăm cu noi o torbiță eco solidă și stilată, care se va încadra frumos în look-ul nostru cotidian, sau, cel puțin să folosești un pachet biodegradabil și compostabil din amidon.

În acest sens, în Republica Moldova de mai mulți ani există diferite inițiative și proiecte, ce au ca scop promovarea purtării torbițelor eco.

Spre exemplu: Torbesc este o inițiativă care s-a născut în cadrul programului „activEco – Antreprenoriat Social”, 2015. Misiunea ei este să susțină și să contribuie la un mediu curat și sănătos prin reciclarea lucrurilor și hainelor vechi, transformându-le în pungi și genți practice și frumoase; cos pungi și din pânză nouă. Pe lângă aceasta, echipa Torbesc se ocupă de educație ecologică, vizitînd școli și tabere de vară, și învață toți doritori să coasă și să personalizeze pungi ecologice în cadrul diverselor ateliere.

torbițe ecologice

Însă de această dată, Youth.md îți propune vizionarea unui proiect fotografic realizat de echipa Foto Video Design, care te va inspira și motiva să creezi sau să procuri o torbiță eco cu care vei fi de nedespărțit.

torbițe ecologice
torbițe ecologice

Dacă vrei și tu să fii părtaș la lucrurile frumoase și să ai grijă de Planetă, folosește o torbiță ecologică și nu uita să dai un like paginilor de Facebook, Instagram și să te abonezi la canalul de Telegram al platformei Youth.md!

Reporter Youth.md: Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 idei minunate din fizică care te vor ajuta să înțelegi mai bine lumea din jurul nostru
Next Factori de luat în calcul dacă ți-ai dori o profesie în medicină
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 9 =