Activitate pentru tineri: Implică-te în campania „Plantăm livezi de cartier”

activitate pentru tineri

activitate pentru tineri

În perioada 9 noiembrie – 15 decembrie 2019, Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă (www.cadp.md) în colaborare cu inițiativa Seed it Forward (Asociația EcoVisio) te invită să participi la campania „Plantăm livezi de cartier”, activitate pentru tineri și nu doar, a cărei scop este plantarea unor arbori și arbuști comestibili în curțile din Chișinău.

Organizatorii intenționează să planteze mai mulți puieți de nuc, măr, prun, cais, cireș, vișin (și alte varietăți fructifere), dar și arbuști precum alun, coacăz, zmeură, irga, aronie și altele.

Puieții urmează a fi plantați în 10-15 curți și scuaruri sugerate de către locuitorii orașului.

AO CADP face apel la cetățenii interesați să participe la această acțiune. Nu există vreo restricție de vârstă sau ocupație! Oricine poate contribui la un Chișinău mai frumos, mai verde, mai gustos. Haideți să plantăm împreună un oraș comestibil!

Campania de plantare, ca și activitate pentru tineri, face parte din efortul asociației de a promova reziliența urbană alimentară, de a promova conceptul „orașului ca livadă”, de a contribui la înverzirea orașului, de a organiza comunitățile urbane în jurul unor activități comune.

Dacă dorești să participați la acțiune, ești invitat să completezi acest formular: https://forms.gle/wYmZG2fUiXjpLC2d6

● Cei care vor să participe doar ca voluntari vor fi anunțați despre data și locul plantărilor desfășurate.

● Cei care vor să planteze pomii și arbuști în curtea lor devin organizatori împreună cu alții și trebuie:

  • să vină la sesiunea demonstrativă de instruire privind plantarea puieților, care se va desfășura pe data de 9 noiembrie în parcul CaleaOrheiului;
  • să adune un grup de voluntari – vecini, alți localnici, prieteni, împreună cu care să participe la plantarea în curte.

Organizatorii vor colecta locațiile propuse și îi vom contacta pe autorii propunerilor pentru planificarea și organizarea plantărilor.

Pentru informații suplimentare scrie la adresa de email: [email protected] sau pe pagina de FaceBookhttps://www.facebook.com/ComunitatiActive/

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre concursul național programul ,,Capitala Tineretului”!
Next VIDEO//Vezi ce servicii pentru tineri oferă ANOFM
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 12 =