Universități din toată lumea la care îți poți face studiile gratuit


universități studii

Continuarea studiilor în străinătate este o alternativă accesibilă pentru tinerii ce tocmai au absolvit liceul. Cu toate acestea deseori astfel de alegeri se dovedesc a fi unele costisituare, ținând cont că familiile acestora sunt nevoite să suporte cheltuielile de cazare și întreținere, cât și taxa de școlarizare. Astfel pe parcursul timpului au fost înființate universități în fiecare colț al lumii ce-ți permit frecventarea acestora complet gratuit. 

Citește mai departe, pentru a afla ce universități îți pot asigura taxa de școlarizare egală cu zero.

Universitatea din Oslo


Universitatea din Oslo, până în 1939 numită Royal Frederick University, este cea mai veche universitate din Norvegia, situată în capitala norvegiană Oslo. În cei peste 200 de ani de existența, UiO a contribuit substanțial în domeniul cercetării, inovației și educației atât la nivel natțional, cât și internațional. În prezent, universitatea continuă să contribuie la dezvoltarea academică pe scara internatională, încercând totodată să gasească soluții inovative pentru provocările cu care se confruntă societatea modernă.

Universitatea HAMK 


HAMK University Finlanda este una dintre cele mai mari universități din Finlanda; și se remarcă prin accentul puternic pus pe internaționalism și prin faptul că utilizează tehnologii de vârf în procesul educațional. Studenți din peste 70 de tari studiază La HAMK printr-un sistem bazat pe practică. Universitatea este formată din 7 campusuri, întinse pe o arie de 100 kilometri. Costurile de cazare ajung în jur de 200-250 euro pe lună; incluzând și costurile întreținerii (electricitate, gaz, apa, Internet). Pentru studenții români și pentru cei din Republica Moldova, taxele de școlarizare sunt zero.

Universitatea Liberă din Berlin


Universitatea Liberă din Berlin este o universitate de cercetare situată în Berlin, Germania. Ea este una dintre cele mai cunoscute universități ale Germaniei, fiind cunoscută pentru cercetările sale în științele umaniste și sociale; precum și în domeniul științelor naturale. Universitatea Liberă a fost fondată în Berlinul de Vest în 1948, cu sprijin american, în perioada de început a Războiului Rece ca o continuare occidentală de facto a Universității Friedrich Wilhelm; care era situată în Berlinul de Est și se confrunta cu o puternică represiune comunistă.

Universitatea JAMK


JAMK este o universitate din Finlanda orientată spre internaționalism. Peste 3.000 de studenți, din totalul de 8.000, petrec perioada de studiu sau training în afara Finlandei; în unele dintre universitățile sau firmele partenere din 40 de țări din întreaga lume. Universitatea JAMK colaborează cu o agenție nonguvernamentală (Student Housing Foundation Koas); ce pune la dispoziție studenților peste 78 de unități de cazare în orașul Jyväskylä.

Care dintre aceste universități ți-a trezit interesul cel mai mult? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegam!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Previous IDIS „Viitorul” prezintă cel de-al doilea podcast „Combaterea corupției la nivel local”
Next MOLDOX 2020: Filme despre femei, pentru femei și bărbați. Vezi întregul program
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *