IDIS „Viitorul” prezintă cel de-al doilea podcast „Combaterea corupției la nivel local”


podcast combaterea corupției

Institutul pentru Dezvoltareși Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” prezintă cel de-al doilea podcast, realizat încadrul rubricii tematice „Combaterea corupției la nivel local”.

Prin intermediul acesteia, IDIS Viitorul și-a propus să vorbească opiniei publice despre necesitatea monitorizării și elucidării cazurilor de corupție la nivel local.

Despre ce este această ediție:

În cadrul acestei ediții, expertul IDIS Viitorul, Eduard Țugui, vorbește despre instituțiile publice din Republica Moldova, a căror activitate se încadrează în sfera luptei împotriva corupției. La fel, despre arhitectura instituțională a Republicii Moldova și dacă există elaborate planuri și strategii de combatere a corupției.

Expertul ne vorbește și despre planificarea strategică la nivel sectorial și dacă există o asemenea planificare strategică și la nivel local. Totodată, sunt aduse la cunoștință rezultatele implementării Planurilor locale anticorupție și care trebuie să fie rolul presei și al societății civile la nivel local în vederea luptei împotriva corupției și implementării planurilor locale.

Alte ediții ale podcastului:

În cadrul ediției trecute am vorbit cu expertul în politică al IDIS Viitorul, Ion Tăbârță, despre sistemul decontrol al averilor și intereselor persoanelor cu funcții publice. În cadrul viitorului podcast, expertul în politică al IDIS Viitorul, Veaceslav Berbeca, va vorbi despre declarația de avere și interese personale.

Podcastul este realizat de către IDIS Viitorul, în cadrul proiectului „Media regională împotriva corupției locale”. Implementat cu susținerea financiară a Programului de cooperare pentru dezvoltare și de promovare a democrației al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dezbatere publică online: „Voluntarii VS distanțare fizică”, marca RMT
Next Universități din toată lumea la care îți poți face studiile gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =