Atelier de discuții: Mituri și realități legate de pandemie și schimbările climatice


atelier de discuția pandemia și schimbarile climatice

Atelier de discuții: Mituri și realități legate de pandemie și schimbările climatice, organizat de Green Drinks Chisinau.

În timp ce pandemia COVID-19 își continuă marșul pe toată planeta și încurajează oamenii să se ascundă după măști și pereții caselor lor, încep să apară opinii și presupuneri că această situație extrem de nefavorabilă are un efect pozitiv asupra reducerii impactului uman asupra schimbărilor climatice globale.

De exemplu, o scădere a activității economice și, în consecință, a industriei și o scădere a călătoriilor și a zborurilor contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Și autoizolarea oamenilor de acasă se presupune că reduce poluarea mediului cu deșeuri care generează, de asemenea, gaze cu efect de seră.

Dar este într-adevăr pandemia COVID-19 atât de bună și „curativă” pentru planeta noastră și de echilibrarea schimbărilor climatice? Sau este un mit care ar trebui risipit? Și dacă da, cum putem continua să păstrăm mediul și să reducem impactul asupra schimbărilor climatice în fața pandemiei actuale?

Invitat special:

Vei afla răspunsurile la aceste întrebări alături de invitatul internațional Timur Idrisov. Timur este fost director executiv și acum consilier al organizației republicane de mediu Little Earth din Tadjikistan.

Timur lucrează, de asemenea, ca consultant internațional și formator în probleme de mediu, având expertiză în schimbările climatice, surse de energie durabile, servicii ecosistemice și adaptare utilizând ecosistemele naturale.

Cum participi la eveniment?

Acest atelier de discuții va avea loc miercuri, 30 septembrie, 18:30. Limba de lucru: rusa.

Pentru a te înregistra, completează acest formular.

Informații suplimentare poți consulta, accesând pagina de facebook.

Evenimentul face parte din programul GreenTech Rangers organizat de MEGA și Generator Hub cu sprijinul Programului de subvenții mici GEF, implementat de Global Environment Facility (GEF) în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Evenimente culturale: O nouă ediție online a întâlnirilor - Poeți în dialog
Next Evenimente culturale: Spectacol-lectură inedit montat de Teatrul Național Satiricus „Ea și numai Ea”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *